„Let iznad kukavičjeg gnezda“ ispraćen višeminutnim ovacijama na Brionima

Predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Let iznad kukavičjeg gnezda“, sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi odigrana je na Brionima u okviru Ulysses letnjeg festivala, na tvrđavi Minor, 27. i 28. avgusta.
Za oba dana bilo je više od 800 posetilaca koji su višeminutnim ovacijama ispratili ekipu predstave u ambijentu nacionalnog parka, jedinstvenog po svojoj prirodi i atmosferi.
Predstava „Let iznad kukavičjeg gnezda“ je na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta od 2005. godine i za to vreme odigrana je više od 200 puta. Beogradska publika moći će da je pogleda na letnjoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta BDP GLOBOS areni 23,24, 25. i 26. septembra.
„Let iznad kukacičjeg gnezda“ je legendarna crno-humorna satira o pojedincu u reperesivnom sistemu, mentalnim institucijama i slobodi duha. Dramu „Let iznad kukavičjeg gnezda“ napisao je Dejl Vaserman 1962. godine. Prvo izvođenje bilo je 1963. godine na Brodveju sa Kirk Daglasom u glavnoj ulozi.
Premijera predstave „Let iznad kukavičjeg gnezda“ u režiji Žanka Tomića sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi, u Beogradskom dramskom pozorištu odigrana je 5.11.2005. godine.
PODELA:
Redni P. Mekmarfi: DRAGAN BJELOGRLIĆ
Poglavica Bromden: SLOBODAN BODA NINKOVIĆ
Dejl Harding: MILAN ČUČILOVIĆ
Bili Bibit: DANIEL SIČ

Čezvik: MILUTIN MIMA KARADžIĆ
Martini: MARKO ŽIVIĆ
Skenlon: SRĐAN DEDIĆ/JOVO MAKSIĆ
Rakli: SAVO RADOVIĆ/MILOŠ PETROVIĆ TROJPEC
Doktor Spivi: NENAD GVOZDENOVIĆ
Sestra Rečid: MILICA ZARIĆ
Sestra Flin: JANA MILOSAVLjEVIĆ
Bolničar Voren: VLADAN MILIĆ
Bolničar Vilijams: IVAN ZABLAĆANSKI
Bolničar Terkl: ZORAN ĐORĐEVIĆ
Kendi Star: ANKA GAĆEŠA KOSTIĆ
Sandra: MAJA RANĐIĆ

Izvor: BDP

Related posts

Leave a Comment