Uskoro počinje Estam World Music Festival

Estam World Music Festival

 1. i 4. septembar, Knežev arsenal

Studentski kulturni centar Kragujevac vas poziva na 4. internacionalni ESTAM World Music Festival!

U jedinstvenom kompleksu Kneževog arsenala, u Čaurnici, 1884. godine je zasvetlela prva električna sijalica u Srbiji. Ove godine, 3. i 4. septembra na platou ispred Čaurnice desetine reflektora će osvetljavati binu ESTAM World Music Festival-a, dok se na njoj budu smenjivale etablirane i buduće zvezde world muzike iz Indije, Srbije, Austrije, Norveške i Gambije.

Prvo veče festivala rezervisano je za buntovnice – žene koje prkose vekovnoj društvenoj tradiciji zajednica iz kojih potiču, istovremeno prenoseći bogatstvo muzičkog nasleđa tih istih zajednica sa neviđenom strašću. Drugo festivalsko veče donosi muziku sa Balkana na sto načina. Dobro, možda ne baš na sto, ali više nego dovoljno – od suptilne mreže bas linija do visoko-oktanske žurke sa aromom Mediterana, Afrike i Istočne Evrope.

Iako je do početka festivala ostalo tek par nedelja, iako će festival biti održan na otvorenom, u ovo nepredvidivo vreme, promene su moguće preko noći. Postarajte se da, u bilo kojoj podeli karata, vaša karta bude za mesto na platou ispred Čaurnice.

ESTAM 2021 – Muzika (je) sveta!

 1. 9. 2021. Knežev arsenal 20:00 i 21:30
  MANDALA (Indija/Norveška/Srbija)
  SONA JOBARTEH (Gambija/Velika Britanija)
 2. 9. 2021. Knežev arsenal 20:00 i 21:30
  NENAD VASILIĆ TRIO (Austrija/Srbija)
  NAKED (Srbija)

Ulaznice po ceni od 900 rsd po danu i 1500 rsd komplet za oba dana, u prodaji su od 16. avgusta u Studentskom kulturnom centru Kragujevac.

ESTAM World Music Festival podržao je Grad Kragujevac.

Dobro došli!

Izvor: SKC Kragujevac

Related posts

Leave a Comment