Otvoren drugi upisni krug za program „Studije budućnosti“

Šta su Studije budućnosti?

Studije budućnosti (SB) su multidisciplinarni obrazovni program na kom se znanje stiče i deli na jedinstven i drugačiji način. To je prilika za radoznale i svestrane studente i studentkinje da razvijaju kritičko mišljenje i kulturu dijaloga, kao i da postanu nosioci promena u svojim zajednicama.

Kroz predavanja i radionice na četiri modula znanja i veština, programe mentorstva i praksi, saznaćeš o različitim aspektima budućih promena, steći ćeš nova iskustva i poznanstva i naučiti kako da savladaš izazove koje post-pandemijski svet donosi.

Ukoliko u oktobru 2021. godine, imaš do 27 godina i student/kinja si završne godine osnovnih studija, apsolvent/kinja ili student/kinja master studija na nekom od beogradskih univerziteta, iskoristi priliku i prijavi se na konkurs!

Kako da postaneš deo Studija budućnosti?

Pre početka programa u oktobru, proći ćeš nekoliko koraka kako bismo te bolje upoznali. Proces selekcije se sastoji iz tri faze:

1. Prijava

Kako bi se uspešno prijavio/la na Studije budućnosti potrebno je da nam dostaviš: 

  1. Popunjen upitnik;
  2. Svoju biografiju;
  3. Kratak esej na temu: „Da li će androidi sanjati bolju budućnost?“ (savet: prilikom maštarenja za esej, osvrni se i na program Studija budućnosti i viziju Beogradske otvorene škole)
  4. Transkript ocena sa fakulteta;
  5. Dve preporuke, od kojih je barem jedna akademska.

Rok za prijave je petak, 10. septembar 2021. godine u 23:59.

2. Testiranje

Nakon što dostaviš kompletnu dokumentaciju i uspešno prođeš prvi krug, pozivamo te na drugi krug selekcije koji se sastoji od testova opšte informisanosti, engleskog jezika, testova ličnosti i sposobnosti.

3. Intervju

Treći korak je prilika da se uživo upoznamo i tvoj trenutak da zablistaš! Kroz intervju sa komisijom imaćeš priliku da se još bolje predstaviš i pokažeš zašto si baš ti deo nove generacije Studija budućnosti.

Napomena: Beogradska otvorena škola pokriva najveći deo troškova programa, a studenti participiraju u iznosu od 28.000,00 dinara (sa PDV-om), koji je moguće platiti u sedam jednakih mesečnih rata.

Studije budućnosti na dlanu 

Budućnost države i društva

Da li te muče pitanja vezana za rešavanje različitih izazova u budućnosti? Ovaj modul će ti pomoći da stekneš korisna znanja i dođeš do načina koji će ti poslužiti da izazove koji se tiču ekoloških problema, bezbednosti, zdravlja, kulture i etike, socio – ekonomskih tema rešiš na održiv način.

Veštine za budućnost

Da li se pitaš koje su veštine potrebne i poželjne u budućnosti? Na ovom modulu razvijaćeš veštine koje su neophodne za 21. vek. Bićeš u prilici da učestvuješ u simulaciji poslovnog intervjua, da napišeš sjajan CV, unaprediš svoje veštine javnog nastupa, ali i osvestiš zašto je toliko važno da budemo empatični, rezilijentni i šta nas to čini dobrim liderima. 

Pogledi ka Evropi

Kako izgleda put ka EU i kakve benefite taj put nosi? Ako neguješ evropske vrednosti, tokom ovog modula ćeš biti u prilici da naučiš razliku između procesa pridruživanja i pristupanja EU, da naučiš kako ti procesi utiči na našu državu i države Zapadnog Balkana. Da bi još bolje razumeo/la funkcionisanje EU, učićeš o njenim različitim politikama, kako se to odražava na naš svakodnevni život i kako bismo mogli iskoristiti prednosti EU u različitim oblastima.

Učionica 4.0

Sajber bezbednost, analiza i sigurnost podata, veštačka inteligencija, kriptovalute su samo neke od teme o kojima se uveliko priča, zar ne? Da bi ih još bolje razumeo/la, u okviru modula Učionica 4.0 ćeš analizirati teme koje se tiču digitalne transformacije, otkrićeš kako na pravi način da koristiš veštačku inteligenciju ali i sprečiš različite zloupotrebe. Ako te interesuje koja su to nova finansijska tržišta i kako ćemo plaćati u budućnosti ovaj modul će ti se zasigurno dopasti.

Izvor: BOŠ

Related posts

Leave a Comment