Program SKC Kragujevac od 27. do 31. jula 2021. godine

Utorak, 27. jul u 2100
Letnja scena SKC
Filmska projekcija – Tamna bajka

režija: Damiano D’Innocenzo, Fabio D’Innocenzo
žanr: drama
trajanje: 98′
proizvodnja: Italija, Švajcarska

Letnja žega prži kvartove u predgrađu Rima. U vazduhu se oseća nekakva mistreiozna nelagodnost koja može da eksplodira u svakom momentu. Mnoge od porodica koje ovde stanuju, pre svega roditelji, su stalno frustrirani što ne potiču iz boljih delova grada. A život i sreća srednje klase kojem su se nadali, nekako im uvek za dlaku izmiče ispred njihovih ruku. Međutim, pravi protagonisti ovog misterioznog talasa koji ceo kraj gura ka katarzi su njihova deca.

Ovaj suptilni i istovremeno divlji i zapanjujuće zreo film otkriva bes koji kao generacijsko nasleđe pasivno prosijava iz odlično predstavljenih veza i događaja. Narator nas slatko i sarkastično vodi kroz svoju tamnu bajku, priču o muškarcima i ženama koji strahuju da će se njihovi snovi i nadanja i sve što su gradili u životu možda urušiti.
Srebrni medved – Nagrada za najbolji scenario na Berlinalu!

ULAZ SLOBODAN

Čekamo vas uz sve mere za suzbijanje širenja virusa COVID 19.

Sreda, 28. jul u 2000
Letnja scena SKC
Predstavljanje knjige Ostavite nešto apokalipsi – Željko Jovanović

Željko Jovanović, satiričar i književni stvaralac mlađe generacije, već je zapaženo ime naše satire i aforističarske scene. Aforizme, kratke priče i zapise redovno objavljuje u najprestižnijim domaćim listovima a ovenčan je najprestižnijom domaćom nagradom za mladu satiru – Vibovom, Tokom 2020. godine došao je do svoje prve knjige.
Ostavite nešto apokalipsi biće predstavljena na Letnjoj sceni, multimedijalno i dinamično. Uprkos tome što će ovo biti prvo književno veče, knjiga je od prvog dana izlaska privukla zasluženu pažnju publike i medija.
Željko Jovanović je rođen 1989. godine u Kragujevcu. Piše aforizme, satiričnu poeziju, priče i pesme za decu.

Četvrtak, 29. jul u 2100
Letnja scena SKC
Koncert Milan Petrović Kvartet

Milan Petrović je nastupao širom sveta kako samostalno, tako i sa Milan Petrović Kvartetom, koji pored njega čine Lehel Nađ, Bogdan Zđelar i Robert Gostinčar. Najveći dosadašnji uspesi ovog sastava su šest izdanja, turneje u Kini, Austriji, Rumuniji i svim zemljama regiona.
Ove godine, Milan Petrović obeležava 25 godina samostalnog rada i 10 godina rada kvarteta. Tim povodom objavljena je i kompilacija autorskih kompozicija „The Best of 2011 – 2021” objavljena u aprilu ove godine za izdavačku kuću „ Jazz Fortnight ” iz Skoplja i na njoj su zabeležene saradnje sa brojnim regionalnim muzičarima. Neki od poznatih muzičara sa kojima je Milan sarađivao su Vasil Hadžimanov, Aca Seltik, Sky Wikluh, Dušan Bezuha, Bruno Mičetić, Sašo Popovski, Đorđe Maksimovski, Ermal Rodi, Boris Bunjac, Branko Isaković, Ivan Aleksijević, Vladimir Maričić, zatim Ana Stanić, Sonja Kalajić, Ksenija Komljenović, Diana Čerenšek, Vanja Danilović, Maja Klisinski i mnogi drugi.U vreme pandemije Covid 19, bend nije prestao sa radom, nego je organizovao onlajn koncerte sa raznim gostima

Ulaz slobodan

Izvor: SKC Kragujevac

Related posts

Leave a Comment