Otvaranje izložbe „Pronađi kemp u sebi … !?“

– upustite se u interaktivnu avanturu kemp stila –

19. jul 2021.

18h

Ostavinska galerija: Kraljevića Marka 8

Lady Gaga, Bebi Dol, Oliver Mandić, kič i treš – verujemo da ste čuli za ova imena i pojmove. A, da li ste čuli za Susan Sontag, kemp stil, modu makaronsa i Met Galu? Dobro došli u našu kemp avanturu! Biće reči o svemu prethodno pomenutom. U periodu od 19 – 25. jula u Ostavinskoj galeriji, KC Magacin (Kraljevića Marka 8) imaćete priliku da se upoznate sa svetom prenaglašenog, upadljivog i neuklopljivog. Tokom trajanja projekta Camping the trash out imali smo priliku da otvorimo izložbu u saradnji sa Ciglanom i Festivalom Dev9t. Sad idemo dalje i otvaramo izložbeno-radioničarski prostor u Ostavinskoj galeriji.

Detalj sa izložbe u okviru festivala Dev9t

U okviru sedmodnevne izložbe u Ostavinskoj galeriji imaćete prilike da saznate više o kemp stilu i društvenim pitanjima koje taj stil pokreće. Na tom putu vodiće vas zanimljivi detalji istraživačkih radova mladih istraživača i istraživačica. Put pronalaska kempa u sebi, zavisi samo od vas! Ipak na tom putu niste sami, te će vam putokaze davati scenografske i kostimografske postavke mladih primenjenih umetnika. Od 19. jula u Ostavinskoj galeriji očekuju vas tri prostorije:

• Chill-out zona ili ,,mesto za bleju’’ – gde ćete imati prilike da se sklonite od vrućine ili kiše, osvežite se, popričate i razmenite mišljenje sa drugim zanimljivim ljudima.

• Prostor izložbe ,,Pronađi kemp u sebi’’ – očekuje vas zanimljiva priča inspirisana radovima mladih istraživača oslikana kroz interaktivnu scenografiju i kostimografiju, gde možete napraviti i fotografije za uspomenu.

• Radioničarski prostor – ovde vi stvarate kemp! Očekujte brojne interaktivne radionice gde ćete imati prilike da saznate više o kempu, ali i više o sebi samima..

Otvaranje je zakazano za 19. jul u 18h, a ulaz je besplatan tokom celokupnog trajanja izložbe, kao i na samim radionicama. Zbog mera opreza i kapaciteta prostora Ostavinske galerije neophodno je prethodno prijaviti se za učešće na radionicama. Za raspored radionica prijavite se putem kontakt forme na sledećem linku: https://www.popsubup.org/camping-the-trash-out. Tokom otvaranja očekujte kemp muziku, osveženje, posluženje, dobro raspoloženje i opuštenu atmosferu. Kemp stil vam omogućava da se obučete u prenaglašenom stilu, te ako niste kad imali prilike da nosite šareno perje, animal prinove, šljokičaste dezene i istaknutu šminku – ovo je prilika. Isto tako, možete doći na našu izložbu u casual varijanti uživati u kemp stilu koji vas okružuje. Pravilo kempa je da nema pravila!

Za korisnike Facebook-a pratite stranicu događaja Pronađi kemp u sebi … ! ?, a ljubitelji Instagrama zapratite Muzej popularnih i supkultura na @popsubup.

Projekat je podržan od strane Princ Klaus Fonda iz Amsterdama. Partneri na projektu su Coca-Cola HBC Srbija, Klub istoričara umetnosti, Festival Dev9t i Ciglana, KC Magacin i Božidarac 1947. Glavni medijski pokrovitelj je PR tim Fakulteta političkih nauka, a partner završnog filma je Gle.tv.

Naš tim je veliki: Kostimografi na projektu su Anja Knežević i David Lulić. Scenske arhitekte i su Ana Škrbić, Nina Papić i Stefan Spirovski. Istraživački tim se sastoji od: Vladimira Milisavljević, Tamare Tice, Tatjane Ristić, Smiljke Čarabaje, Jelene Beočanin, Jelene Jovanović i Ana Samardžić. Za dizajn vizuelnog materijala zadužena je Andrijana Stefanović, dok izložbeno iskustvo su osmislili kustosi Ana Milovanović i Uroš Đurović. Naravno ništa ne bi bilo moguće bez volonterskog i menadžerskog tima Muzeja popularnih i supkultura.

Dobro nam došli!

Izvor: Muzej popularnih i supkultura

Related posts

Leave a Comment