Progam SKC Kragujevac od 19. do 25. jula

Ponedeljak, 19. jul u 2100
Letnja scena SKC
Jazz Monday – Manivi

Ivana Vukmirović Manivi je kantautorka koja živi i radi u Beogradu. Novi album „Mirror“ nastao je nakon Ivaninog povratka iz Berlina. Multikulturalna sredina i raznolik umetnički život u Berlinu doneli su novu perspektivu njenom autorskom stvaralaštvu. Za razliku od prvog albuma iz 2016-te godine koji je u potpunosti snimljen uživo i sastoji se od 9 pretežno main stream R&B i soul numera, „Mirror“ je kombinacija soulful melodija, progresivnih harmonskih aranžmana i elektronske muzike. Kolaboracija sa vrsnim džez/soul muzičarima koji čine bend Manivi i njihova kompatibilnost u muzičkom senzibilitetu donela je ovom albumu nesvakidašnju mešavinu stilova i različitih muzičkih uticaja. Ta interakcija se poput magije prenosi na publiku i to je upravo jedan od razloga zašto se uvek ponovo dolazi na njihov nastup.

Bend Manivi čine neki od najeminentnijih muzičara u regionu:
Peđa Milutinović- bubanj (Vasil Hadžimanov band, Quzama, Shime Trio)
Dragan Ćalina- klavijature (prof. klavira školovan na prestižnom konzervatorijumu u Amsterdamu)
Dejan Antović- bas (Slobodan Trkulja Balkanopolis)
Ivana Vukmirović- vokal, gitara, autor muzike i tekstova

Utorak, 20. jul u 2100
Letnja scena SKC
Filmska projekcija – Razlog zbog kog skačem je…

režija: Jerrry Rothwell
žanr: dokumentarni
trajanje: 82 min
proizvodnja: SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo

Ovaj fantastičan dokumentarac nas uvodi u svet autizma na najneverovatniji i duboko emotivan način. Baziran na bestseleru Naokija Higašide, “Razlog zbog koga skačem je…” je filmsko uranjanje i istraživanje različitosti naših nervnih sistema kroz iskustva nemih i autističnih ljudi širom sveta.

Film spaja Higašidine lične poglede u autizam, napisane kada je imao samo 13 godina i intimne porrete petoro izvanrednih mladih ljudi. Stvara uvid u silan i nadmoćan, ali često i radostan čulni univerzum. Temeljno posmatrani momenti iz života svakog od pet likova povezani su motivima i odlomcima iz knjige. Film prati japanskog dečaka koji putuje kroz epski pejsaž postepeno otkrivajući šta autizam predstavlja za njega, kako se njegovo poimanje sveta razlikuje i zašto se ponaša na način na koji se ponaša i na kraju krajeva: zašto skače.

Film je sve ove elemente utkao u čulno bogatu vizelno priču koja nas vodi do srži Naokijeve poruke: ako neko ne ume da priča, ne znači da nema šta i da kaže.

ULAZ SLOBODAN

Čekamo vas uz sve mere za suzbijanje širenja virusa COVID 19.

Sreda, 21. jul u 2000
Letnja scena SKC
Predstavljanje knjiga izabranih pesama – Aleksandar Marić i Ivan Novčić

RAZGOVOR O PESNIČKIM KNjIGAMA

Knjiga POVRATAK U VIZANTIJU, je svojevrsni izbor, zlatni presek koji obuhvata pet prvih knjiga pesama Aleksandra Marića i nove pesme koje nisu do sada objavljivane. Počev od njegovog prvenca iz edicije „Prvenac“ a kojim započinje svoj put kroz Srednji vek u Studenici, zatiče se na Kosovu u novom usudu, sudilištu. traga za korenima književnim i ličnim i stiže na kraju u Žiču.

Knjiga LjUBAV U HALDERNU Ivana Novčića je izbor iz svih njegovih objavljenih poetskih knjiga. U njoj se vidi razvojni put i tokovi tema koji se kreću od posleratne lirike do pesama koje slikaju stvarnost života u emigraciji.

Aleksandar Marić i Ivan Novčić predvode novu izdavačku kuću Poetikum.

Izvor: SKC Kragujevac

Related posts

Leave a Comment