Društveni centar Krov pokeće radionicu etnografske fotografije

Društveni centar Krov u saradnji sa fotografkinjom Radom Vankoskom – www.radmilavankoska.com – pokreće radionicu etnografskog beleženja fenomena beogradskih pijaca.Kroz metode dokumentarne i etnografske fotografije fokusiraćemo se na beleženje specifičnih obeležja pijačnog prostora i života, kao i na stvaranje priče, prepoznavanje trenutka i izgradnje neposrednog odnosa protagoniste i vašeg objektiva.


U etnografskom istraživanju danas, možemo da uočimo raznolike transformacije našeg grada, u suočavanju sa kontinuiranom džentrifikacijom i represivnom urbanizacijom, koja proizvodi nova značenja u percipiranju mesta tradicijske kulture Beograda. Na terenu, treba da budemo spremni da kroz fotografiju i razgovor sa pijačnim prodavcima, identifikujemo njihove obrasce ponašanja i veze, rutinizovane forme, običaje i (ne)formalna pravila koja prikazuju svakodnevni život jedne pijace.

Na radionici ćemo se posvetiti i sortiranju kompozicije fotografija radi izgradnje narativa za izložbu vaših radova.Radionica obuhvata teorijska predavanja i praktičnu obuku, mentorski rad na terenu, kao i kurs obrade fotografija i pripreme za štampu.

Radionica kreće 28. jula, dok je izložba planirana za 7. avgust i održaće se u prostoru Društvenog centra Krov.

Prijave su otvorene do 26. jula, a možete se prijaviti preko formulara: https://forms.gle/7d78zNWgqvAheuSR8

Izvor: Društveni centar KROV

Related posts

Leave a Comment