Karavan Banatske bajke počinje 24. jula

Karavan Banatske bajke počinje 24. jula

–         Do 20. jula prijave za posetu seoskim manifestacijama – za odlazak u Aradac –

Prvi ovogodišnji program Karavana Banatske bajke, biće održan u subotu 24. jula u naseljenom mestu Aradac. Program karavana realizovaće se  u  okviru slave sela sa početkom u 20h. Ovom prilikom posetioci i domaćini će moći da uživaju u kulturno- umetničkom i zabavnom programu kao i u autentičnim  domaćim  proizvodima koji će se naći na štandovima. U programu učestvuju umetnici iz ovog mesta i Zrenjanina: Meškarke na harmonikama, deca pevači i recitatori,  igračka grupa i orkestar KUD „Gik Banat Pionir“  kao i mladi muzičar Denis Straka sa svojim bendom. Karavan organizuje zrenjaninski Kulturni centar, Turistička organizacija, IP Media 023 i Savet MZ „Aradac“ sa Udruženjem penzionera. Pokrovitelj je Grad Zrenjanin. Biće obezbeđen i besplatan autobuski prevoz za zainteresovane posetioce. Prijave i rezervacije su do 20. jula na brojeve telefona Turističke organizacije: 023/523160 i 060/5061128.

O Karavanu

 Poseban segment manifestacije “Banatska bajka” predstavlja „Karavan Banatske bajke“ koji će se ove godine održani u četiri naseljena mesta. Koncepcija je ta da se u okviru već postojećih manifestacija i značajnih datuma  u selima zajedno sa njima organizuje kulturno-umetnički i zabavni program i (besplatno) dovedu posetioci i turisti kako bi upoznali naša naseljena mesta i to šta ona imaju da ponude.

 Predviđeni raspored održavanja karavana je sledeći:

–           24. jul – Aradac

–          13. avgust – Perlez,

–          19. avgust – Taraš   

–          18. septembar – Lazarevo.

U naseljenim mestima Aradac i Taraš  program će se odvijati u okviru seoskih slava, u Perlezu u okviru „Dana porodice“ a u Lazarevu na Dan kolonizacije. Svi programi se organizuju u večernjim terminima.

Izvor: KC Zrenjanina

Related posts

Leave a Comment