Veoma uspešan matine u Muzeju Jugoslavije uz beogradski sastav „Fish in Oil“

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je matine na kojem je nastupio beogradski sastav  „Fish in Oil“, uz DJ podršku Majora Gagarina (Željko Kerleta), protekao izuzetno uspešno uz prisustvo preko 800 posetilaca svih uzrasta. Matine je održan u nedelju 11. jula, na otvorenom, u Parku skulptura Muzeja Jugoslavije i deo je programa „Leto u Muzeju“. Na repertoaru alternativnog džez-rok sastava „Fish in Oil“ našle su se veoma zanimljive verzije revolucionarnih pesama, kao i njihova autorska muzika inspirisana odrastanjem u Jugoslaviji. Ovim programom Muzej Jugoslavije još jednom je pokazao da postoje inovativni načini da se, na obostrano zadovoljstvo, komunicira sa publikom.

Grupa „Fish in Oil“ započela je sa radom 1993. godine i uglavnom izvodi originalnu instrumentalnu muziku, obojenu sa malo bluza, roka, surfa, folka i džeza. Iza sebe ima objavljena tri albuma – „Poluostrvo“ (2012), „Drnch“ (2013) i „3 ključa“ (2016), kao i veliki broj nastupa u zemlji i inostranstvu.

Željko Kerleta, alijas DJ Major Gagarin, beogradski radijski i klupski DJ i producent, poznat je po svom eklektičnom izboru muzike, sa korenima u džezu. Nastupao je u brojnim klubovima u Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Srbiji.

Foto: Strahinja Aćimović

Izvor: Muzej Jugoslavije

Related posts

Leave a Comment