Izložba fotografija „Svedoci tradicije“ od 2. jula u Kulturnom centru Zrenjanina

Nova izložbena celina zrenjaninskog foto kluba CD13 predstaviće se javnosti od 2. do 14. jula u izložbenom salonu Kulturnog centra. Otvaranje izložbe zakazano je za petak, 2. jul u 19h.

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

„SVEDOCI TRADICIJE“

FOTO KLUBA CD 13

–       Kulturni centar Zrenjanina

–       Od 2. do 14. jula

Izložba „Svedoci tradicije“ zrenjaninskog foto kluba CD 13 biće otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina od 2. do 14. jula. Postavku čini oko pedesetak fotografija koje su nastale u okviru istoimenog projekta koji je pokrenut sa ciljem očuvanja tradicije sela Vojvodine, običaja i kulture naroda i narodnosti koji u njoj žive, popularizacije seoskog načina života i očuvanja kulturne baštine nastale u seoskim  sredinama.

– Izložba se otvara u petak, 2. jula u 19 časova a publika pored dolaska na otvaranje, program otvaranja može uživo da prati  i na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

O izložbi

Projekat „Svedoci tradicije“ foto kluba CD13 koji je rezultirao izložbom realizovan  je uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice AP Vojvodine a zrenjaninska izložba se organizuje u saradnji sa Kulturnim centrom.

–       „Cilj projekta je očuvanje tradicije sela Vojvodine, običaja i kulture naroda i narodnosti koji u njoj žive… Vojvodina, kao multietnička sredina, raspolaže neizmernim kulturnim bogatstvom. Jedan od ciljeva je i očuvanje dela tog bogatstva kroz umetničku i dokumentarnu fotografiju, uključivanje stanovnika sela u sam projekat, prezentacija kroz seriju izložbi u selima učesnicima projekta…Poznavanje prošlosti nekog naroda, njegovih korena i tradicionalnih vrednosti je potreba i osnova za bolje međusobno razumevanje kao i za razumevanje sadašnjosti i budućnosti suživota na ovim prostorima…“ – navode iz foto kluba CD13.

Izvor: KC Zrenjanina

Related posts

Leave a Comment