Izašao album prvenac „Na putu ka suncu“ benda „Parampaščad“

Četvoročlana grupa Parampaščad nastala je još 2011. godine, kada su dugogodišnji prijatelji odlučili da svojim muzičkim stilom unesu prekretnicu u crnogorsku muzičku scenu. Inspirisani različitim muzičkim ukusima i uticajima, kreirali su jedinstveni alt rock zvuk, koji je vrlo brzo stekao brojne, stalne fanove u Crnoj Gori, ali i šire. Na albumu prvencu „Na putu ka suncu“ nalaze se četiri singla, koja su objavljena u periodu od 2017. do 2019. godine, kao i šest novih pesama snimljenih  2020. godine:

– Album nije radjen po nekom šablonu, nego je skup naših životnih iskustava predhodnih godina, pa zato i mislim da je kao cjelina savršeno zaokružen. – kaže Stefan Pantović, frontmen i producent albuma.- Uz četiri najavna singla “Komadi”, “Kilometri”, “Život moj” i “Danas je dan kad biće sve u redu”, donosimo i šest svježih pjesama i tako zaokružujemo cijelu priču.

Po rečima Ivana Ivanović, A.K.A. Bubnjivi, gitariste benda, koncept albuma “Na putu ka suncu” je u samom nazivu. Od prve do poslednje pesme slušalac treba da kroz lična pitanja, preispitivanja, ljubav, bunt, dodje do puta koji vodi ka čistoj i širokoj energiji koja nas sve zajedno privlači. Lična i intimna priča koju svako treba da čuje, dodaje Ivan, ispričana  sirovim, opet sofisticiranim rock zvukom, koji oslikava ličnosti ova četiri čoveka, a koji taj zvuk stvaraju. 

Uz album, kao bonus, kreće i video spot za njihov, do sada najveći hit “Komadi”. Snimljen kada i pesma 2017. godine , dugo je “stajao u fioci” bez jasne vizije šta dalje sa istim. Medjutim, u doba karantina povodom pandemije, basista grupe Momčilo Radulović, inače diplomirani video producent, preuzeo je materijal u svoje ruke i od njega napravio odličan najavni spot za album. 
Snimatelji su bili Ivan Knežević i Damjan Spasojević, a scenograf Danilo Knežević.

Momčilo o spotu kaže:
– Spot “Komadi” je apstraktan vizelni doživljaj jedne ljubavne priče i opisuje njenu težnju da zauzme mjesto i ostvari se u nekim lijepim segmentima materijalnog svijeta.

Album je uradjen baš kako su ga momci oduvek  zamišljali, a sniman je na tri lokacije.  Momčilo Radulović A.K.A. Stari Mox, basista Paščadi kaže:
– Ovo izdanje je dugogodišnja težnja za svjetlom. Period stvaranja je bio period izgaranja, čišćenja, spoznaja i prihvatanja. On predstavlja naš vjerodostojan odraz u ogledalu koji stoji na tom putu.

– Na njega smo čekali od 2017. godine, – dodaje Stefan – jedan od razloga zašto je samo snimanje i produkcija trajalo toliko jeste, naša želja da album zvuči baš kako smo ga zamislili, da izadje baš za Lampshade Media i da bude masterovan u Londonu. Sve to smo na kraju i ostvarili,  i to nas čini srećnim. Godine 2018. smo imali i peh. Naime, neko nam je upao u studio, ukrao sve gitare i dio opreme koje smo imali, pa nas je to dodatno  unazadilo. A zatim 2020. i pandemija. Ali evo nas u pravom momentu, sa pravim materijalom!-

Sastav čine:


Stefan Pantović – Vokal / Gitara
Ivan Ivanović – Solo gitara / vokal
Momčilo Radulović – Bas gitara / vokal
Marko Milonjić -bubnjevi

Snimano u:
Studio STIVI u Spužu, studio STIVI 2 Stara Varoš i MENŠN, Orja Luka. 
Master: 
STIVI STUDIO, Stefan Pantović, Spuž
Šamarčina, studio Borisa Mladenovića, Vrbas i u Londonu, studio “Doctor Mix” Claudio Passavanti. 
Cover arta Ognjen Kračković

Izvor: Lampshade Media

Related posts

Leave a Comment