Vikend Street Art-a u Božidarcu

Božidarac vas poziva na letnji Vikend Street Art-a u subotu i nedelju, 26. i 27. juna. U subotu je planirana “Radionica seniori crtaju grafite” u dvorištu Božidarc, a drugi dan vođene ture Vračarom i virtualna izložba sa VR tehnologijom.
Ulična umetnost je već više od pola veka sa nama. Neizostavan je deo urbanog okruženja. Povodom organizacije Vikenda Street Arta direktor Vladimir Kljajić je izjavio: ‘’Cilj nam je da predstavimo street art u drugačijem svetlu. Imajući u vidu da u Beogradu i širom Srbije ima dosta negativnih grafita koji su nacionalistički obojeni i estetski ružni većina sugrađana sa pravom ima negativno mišljenje o ovakom načinu izražavanja ali ne treba to da nas to ograničava da sive zidove pretvorimo u umetnička platna koja mogu da krase krajeve. Božidarac je prošle godine u saradnji sa udruženjem Kruna organizovao radionicu za seniore, vođene ture i izložbu koja je imala fantastičan odaziv što ukazuje da kosmoplitski i urbani duh Beograda koji želimo da negujemo se budi i da je sa nama.‘’

 Street Art za seniore će podrazumevati izradu grafita, stikera i drugih formi ali i kratak osvrt na svet ulične umetnosti namenjenu sugrađanima preko šezdeset godina. Zato pozivamo sve zainteresovane sugrađane i sugrađanke preko 60 godina da nam se prijave. Potrebna je volja i želja za kreativnim izražavanjem, podršku će im pružiti fantastična instruktorka koja će voditi radionicu Jana Danilović, muralistkinja, street umetnica i slikarka sa bogatim iskustvom. Jana je takođe ko-osnivačica festivala Rekonstrukcija, koji je najveći street art festival u Srbiji. Predviđeno trajanje radionice je dva ipo sata.
Drugog dana (nedelja) vas očekuje vođena tura Vračarom kroz grafite. Zbog velikog interesovanja od prošle godine omogućili smo sa partnerima iz Street Art Belgrade ove godine dve grupe. Predviđeno trajanje šetnje je 2,5 sata.
Pored ture posetioci će moći da zavire u virutalni muzej grafita uz pomoć VR tehnologije. U galeriji Božidarca uz VR naočare organizovana je virutalna šetnja galerijom koja je nastala u okviru prošlogodišnjeg projekta  Street Art Belgrade.

Sve aktivnosti su besplatne, ali je obavezna prijava i potvrda od strane Božidarca.

Registraciju zainteresovani mogu izvrštiti jednostavno na linku ovde

Vikend Street arta organizuje Božidarac u saradnji sa udruženjem građana “Kruna“. 

Program podržava gradska opština Vračar.

Related posts

Leave a Comment