Novi „Booking“ uz poeziju pesnikinje Marije Dragnić u KC „Grad“

U okviru novog programa Booking, u četvrtak 24. juna od 19.30h, u KC Grad će biti predstavljena nova zbirka poezije Marije Dragnić „Mi, marije” u izdanju izdavačke kuće PPM Enklava, u kome će pored autorke učestvovati pesnikinje Radmila Petrović i Maša Seničić i pesnici Vladan Krečković i Šimon Tsubota.

Nakon razgovora pesnika o knjizi i muzičko-poetskog dijaloga sa gostom iznenađenja, muziku puštaju „Zlatni diječaci” – Damir Damir i Dušan Ristić.

O knjizi poezije „Mi, marije” Tanja Stupar Trifunović kaže:

Ovo je poezija u kojoj žene i drveće imaju moć da se kreću u svim pravcima. Poezija o slobodi o kojoj se mašta, ali za koju se i bori; o Koki, Mili, Marini, Kris, Miji, junakinjama pjesničke knjige čije životne sudbine izgoverene kroz njihove snažne i ubjedljive glasove čine niz uspjelih, oštroumnih i intrigantnih ciklusa, u kojima nas svaka od njih vodi kroz novi sloj ženskih iskustava i pravi posvetu ženskom životu. A životi u pjesmama Marije Dragnić su u tolikoj mjeri strastveni i živi da nam se čini kako su junakinje njene poezije tu, naspram nas i u dahu nam kazuju svoje priče koje vrijedi čuti. Raspon i autentičnost glasova kroz koje nam se autorka obraća je takav i tolki da stvara utisak kako se u ciklusima na koje je podijeljena zbirka radi o različitom autorstvu, što je zasigurno još jedan od mnoštva kvaliteta koji je moguće izdvojiti iz njene nove knjige.

Cena karte & podrška Booking sceni: 100 rsd
Posle 21h podrška „Zlatnim diječacima“: 200 rsd
Zvanični event: https://www.facebook.com/events/183459587118402

Foto: Ema Bednarž

Izvor: KC „Grad“

Related posts

Leave a Comment