Program Kulturnog centra Beograda od 17. do 22. maja

LICA OAZE, IZLOŽBA FOTOGRAFIJA SA SNIMANjA FILMA „OAZA” IVANA IKIĆA

  1. maj – 2. jun, od 17.00
    Filmska galerija Dvorane Kulturnog centra Beograda

Izložba fotografija Andrije Kovača prikazuje malo poznati mikrokosmos Doma za decu i mlade „Sremčica” gde je film sniman i predstavlja jedinstveni dokument o jednom društveno-umetničkom procesu koji je promenio mnoge živote – kako štićenika Doma, tako i gostiju. Više o izložbi možete pročitati ovde.
……………………………

FILM „ZEMLjA NOMADA“

  1. maj – sreda 19. maj u 17.30
    Dvorana kulturnog centra Beograda

Drama „Zemlja nomada“ je osvojila tri ovogodišnja Oskara – za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glavnu žensku ulogu. Film prikazuje život starije žene koja usled ekonomske krize napušta grad i kreće na put, istražujući život izvan konvencionalnog društva. Rediteljka je Kloe Žao. Više o filmu pogledajte ovde.
……………………………….

EKSKLUZIVNE PROJEKCIJE FILMA „OAZA“ UZ PRISUSTVO GLUMAČKE I AUTORSKE EKIPE I RAZGOVOR SA PUBLIKOM

  1. maj – sreda 19. maj u 19.30
    Dvorana kulturnog centra Beograda

Film „Oaza“ je višestruko nagrađivana, izazovna i autentična ljubavna melodrama posvećena ljudima sa posebnim potrebama. Reditelj je Ivan Ikić.
Više o filmu i specijalnim projekcijama pogledajte ovde.
……………………………….

KONCERT „ŽENE U MUZICI“ 2021
Ponedeljak, 17. maj u 20.00
Galerija Artget

Internacionalni koncert prema ideji Olivere Vojne Nešić predstavlja muziku kompozitorki iz Australije, SAD, Nemačke, Belgije, Bugarske, Srbije i deo je 18. izdanja festivala Donne in Musica koji organizuje Udruženje Žene u muzici iz Kragujevca. Nastupiće pijanistkinje Sanja Pantović, Sanja Donić, violinistkinja Ljubica Jovanović i Marko Nešić. Više o koncertu i programu pogledajte ovde.
……………………………….

KOLEKCIJA OKTOBARSKI SALON
Utorak, 18. maj u 16.00
Na mala vrata – kustosko-umetnička izložbena intervancija u različitim prostorima KCB-a

Umetnici Milica Bilanović, Siniša Ilić i Tijana Petrović predstavljaju tri rada iz Kolekcije Oktobarski salon: Fljaka Haliti, Ja, ti i sve koje znamo (2010-2013), Vlatka Horvat, O oko (2012) i Katarina Zdjelar, Shoum (study) (2010). Više o programu možete pročitati ovde.
……………………………….

PREDAVANjE O FOTO-BLOGOVIMA – MR JELENA MATIĆ: IMAGE, BOX & BLOGS
Sreda, 19. maj u 19.00
Galerija Artget

Mr Jelena Matić, istoričarka i teoretičarka umetnosti/fotografije, stručna saradnica na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, umetnička direktorka Galerije Artget u 2015. godini i aktuelne izložbe „Prolaz / Prelaz“. Predavanje o foto-blogovima fokusirano je na one koji se bave istorijom i teorijom fotografije. Više o predavanju možete pročitati ovde.
……………………………….

SARADNjA KULTURNOG CENTRA BEOGRADA I KULTURNOG CENTRA SRBIJE U PARIZU
Sreda 19. maj – subota 19. jun
Kulturni centar Srbije u Parizu

Uz podršku Ambasade Republike Srbije u Parizu, izbor iz programa festivala „Svetski dan(i) poezije 2020: Jezički rezovi“ biće predstavljen u formi video-instalacije u Kulturnom centru Srbije u Parizu. Više o pesnicima i radovima možete pročitati ovde.
……………………………….
Radno vreme galerija je svakog dana, osim nedeljom i tokom državnih i verskih praznika, od 12:00 do 20:00, dok je radno vreme filmske galerije od 17.00 do 21.00
Apelujemo na sve posetioce da budu odgovorni prema sebi i drugima i poštuju sve mere zaštite, kao što su nošenje zaštitnih maski i održavanje bezbedne razdaljine.

Program galerija podržavaju Grad Beograd — Sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Izvor: KCB

Related posts

Leave a Comment