Novi singl Nikole Čuturila „Sanjam te“

Poslednjeg dana aprila u izdanju Lampshade Media, objavljen je singl „Sanjam te“ beogradskog gitariste, pevača, tekstopisca i kompozitora Nikole Čuturila.
Pomenuti singl najavljuje i njegov dugo očekivani album, “Priče iz Depoa”, koji se očekuje u septembru.

Posle pauze od skoro devet godina, nakon poslednjeg studijskog albuma „Tu i sad“(2012.), Nikola Čuturilo nam se vraća novim albumom „Priče iz Depoa“, čije izdanje se očekuje u septembru. Prvi, najavni singl sa albuma je  rock balada “Sanjam te”. Uvodni, zarazni, minimalistički  gitarski rif, bogati muzički aranžman koji je zpravo pretočeno bogato muzičko iskustvo ili pak virtuozni gitarski solo u zadnjoj trećini pesme,  podseća nas koliko je sjajno ne samo autorsko, već i muzičko umeće Nikole Čuturila. Tekst pesme je u stvari svestran. Mada je video spot u režiji Dragana Jeriminova pratio scenario para u raskidu, lirika je daleko objektivnija:
 
– Ovo je priča o neizgovorenim rečima.  – kaže o pesmi Nikola Čuturilo – Svako svoje zna i mogao bi da napiše, ako ne roman onda sigurno pesmu o njima. Svi smo u nekom trenutku zatajili. Ti ožiljci nemaju rok trajanja, bole i vraćaju se u talasima. Sve što možemo je da naučimo da živimo sa njima, rane su svedočanstvo da smo voleli i da smo još uvek živi….-

Nova zbirka pesama “Priče iz Depoa”, na kojoj će se naći i pomenuti singl, predstavlja i deli intimnu, i iskrenu projekciju sopstvenog  razmišljanja i umetničke radoznalosti. 
– Ideju za „Priče iz Depoa“ nosio sam dugo u sebi, – kaže o svom budućem albumu Nikola Čuturilo –  neke pesme su već  postojale, druge sam imao u fragmentima, a par njih napisao sam u toku samog karantina. Moj bend je kliznuo u svaku od numera dajući joj baš ono što sam čuo i želeo od samog početka.  To je na kraju  rezultiralo konceptom dobro snimljenog živog benda na zadatku, sirovo, bez nepotrebne kozmetike. Novi/stari producent Vladimir Negovanović je neko ko odlično poznaje moj muzički senzibilitet. Kao da smo u režiji i gluvoj sobi imali tu nevidljivu estetsku skicu koju smo svi prepoznali i onda se samo prepustili toj čarobnoj avanturi putovanja ka njoj.
 Nikola Čuturilo je uvek uspevao da izbegne zamke puke eksploatacije i čvrsto ostane u svetu doslednog stvaranja. Učinio je to na način iskusnog i  izvanrednog talentovanog kantautora, potpuno sposobnog da duboko u sebi manifestuje upravo ono što oseća, želi i čuje.

Muzika: Nikola Čuturilo
Tekst: Nikola Čuturilo
Aranžman: Nikola Čuturilo, Vladimir Negovanović
Gitara i glas: Nikola Čuturilo

Muzička produkcija: Vladimir Negovanović
Snimano u studiju „Sky“, 2020
Video spot:
Režija/montaža/kamera/kolor korekcija:
Dragan Jeriminov
Glumica: Vaja Dujović

Cover fotografija: Brian Rašić
Cover dizajn: Nenad Dodić​​
Izdavač: Lampshade Media 2021

Izvor: Lampshade Media

Related posts

Leave a Comment