„Hydrogen“ – novi alt bend iz Novog Sada – objavio EP „En Route“

Hydrogen je alternativni indi rok bend iz Novog Sada. Bend je nastao 2016. godine, a u trenutnom sastavusvira od 2018 godine.

Članovi su Nikola Mitrović (vokal, ritam gitara), Mario Kujundžić (prateći vokal, lead gitara), Pavle Kuntić (bas gitara) i Nikola Vujadinović (bubnjevi).

Istorijat benda

Prva verzija benda je nastala kada su se Mario, Pavle i Nikola M. okupili da sviraju Muse i Radiohead covere. Ubrzo nakon toga nastale su prve autorske pesme. Posle kratke potrage za bubnjarom, tokom 2017. održali su par nastupa u Subotici.

Krajem iste godine, Mario, Pavle i Nikola M. se zajedno sele u Novi Sad u stan koji krste u Hidrostan. Broj Nikola u bendu se duplirao 2018. nakon što je Nikola M. upoznao Nikolu V., do tada nebubnjara. U tom sastavu Hydrogen počinje sa pisanjem, snimanjem i vežbanjem novih pesama.

En Route EP

Hydrogen izdaje svoj prvi EP En Route aprila 2021. godine.Na njemu se može čuti mešavina raznih žanrova

– od garažnog i indi roka, pa sve do stoner i psihodeličnog roka.

Prva pesma Fuck Fomo, predstavlja eksploziju sreće koju svako sebi može stvoriti, skačući sam u sobi. Energiju na visokom nivou održava naredna pesma Funtitled, iskazujući uticaj afekta u ljudskim odnosima. You Could Say menja atmosferuistražujući efekte loših navika i sumnje u sebe, kulminirajući zidom zvuka. En Route zatvarasinematičan Exile, koji postavlja pitanje Šta ako odustanem od svega i krenem iz početka?, na koje odgovor dajepsihodeličnigitarski solo.

Od svih demoa koje su napravili do 2020, pesme za En Route su izabrane jer predstavljaju širok raspon muzičikih ideja i stilova koje najbolje opisuju zvuk benda.

Na nesreću njihovih komšija, kompletan proces pravljenja En Route-a odrađen je u Hidrostanu – sve od instrumentacije, pa do vokala i raznih ambijentalnih efekata. Tokom snimanja su dodati razni detalji, koji služe da upotpune atmosferu i duh pesama. Paljenje šibice i šaputanje u Exile, kao i razgovor Pavla i Maria u Fuck Fomo su samo neki od primera koji čine produkciju intimnijom i interesantnijom.

Najveća inspiracija tokom stvaranja En Route-a bile su grupe The Strokes, Arctic Monkeys, Car Seat Headrest, Tame Impala, R.E.M., Interpol i The White Stripes.

Budući planovi

Sledeći korak Hydrogen-a jeste izdavanje spota za Fuck Fomo, a dalji koraci su nastupi u Srbiji i inostranstvu, dugometražni album i proširivanje muzičike palete.

Izvor: Hydrogen

Related posts

Leave a Comment