Predstava „Sumrak bogova“ u Kulturnom centru Zrenjanina

U Kulturnom centru Zrenjanina 29. maja biće izvedena pozorišna predstava „Sumrak bogova“. Ulaznice za predstavu u prodaji su od danas na biletarnici Kulturnog centra –

PREDSTAVA “SUMRAK BOGOVA”

–          Subota, 29. maj

Pozorišnu predstavu “Sumrak bogova”  je režirao Jagoš Marković. Predstava  od samog početka dobija odlične kritike i osvaja  brojne nagrade…

–          U glavnim ulogama Milan Lane Gutović, Branka Katić i dr.

U subotu, 29. maja u 20h u Kulturnom centru Zrenjanina biće izvedena pozorišna predstava „Sumrak bogova“. Predstava od samog početka, od premijernog igranja, dobija odlične kritike i osvaja brojne nagrade. Glumačku ekipu čine: Milan Lane Gutović, Branka Katić, Isidora Simijonović, Vladan Milić, Pavle Pekić, Jovo Maksić, Milan Čučilović, Milica Zarić i Vanja Nenadić. Scensku adaptaciju rađenu po motivima čuvenog filma Lukina Viskontija o usponu i propasti Esenbekovih, bogate porodice industrijalaca, napisao je hrvatski pisac Ivor Martinić, a na sceni Beogradskog dramskog pozorišta režirao je Jagoš Marković.

O predstavi

Nacizam u Nemačkoj postepeno cveta, stara aristokratija bespovratno propada, a vodeća mesta u državi, polako ali sigurno, preuzima Hitlerova nacistička partija. Od momenta kada je izgorela zgrada Rajhstaga pa sve do ozloglašene „noći dugih noževa”, komad prati raslojavanja i sukobe unutar nacističkog društva, ali pre svega kroz sliku moralne erozije jedne elitne porodice i njihovog ponašanju u novim istorijskim okolnostima. Reč je o komadu koji osim kritike beskrupoloznih pojedinaca, analizira i društvo koje olako, pre svega nečinjenjem, kapitulira pred totalitarnom vizijom sveta.

O predstavi

Izvor: https://bdp.rs/predstave/sumrak-bogova/

Najbolja predstava u 2019.

Izvor: https://bdp.rs/sumrak-bogova-najbolji-po-nin-ovoj-top-listi/

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina, svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1300 dinara.

Sve informacije o prodaji karata možete dobiti i na broj telefona:

023/566-712

063/ 562-783

Izvor: KCZR

Related posts

Leave a Comment