Majamisty Trio objavio spot za pesmu „Absence“

Novosadski sastav Majamisty Trio, koji čine kontrabasista Ervin Malina, bubnjar Lav Kovač i pijanistkinja Maja Alvanović, objavio je treći spot, za numeru “Absence” sa novog albuma ORGANIC objavljenog sredinom 2020. godine. Spot je inspirisan epohom razdvojenosti, u kojoj čeznemo jedni za drugima, za svojim profesijama, za zagrljajem, smislom…

Autor muzike je Kosta Jevtić, režiju, kameru i montažu potpisuje Mistyland production, a akteri su Ana Nauparac i Dejan Lukić osnivači i predavači u školi tanga “Todo Tango Novi Sad”.

10 godina ima otkako se  Majamisty Trio prvi put pojavio na srpskoj i svetskoj sceni kao autorski projekat pijanistkinje Maje Alvanović, koja je u to vreme napravila prve iskorake iz sveta klasične muzike u savremeni džez izraz skandinavske i ECM škole. 

U deceniju stala su tri objavljena albuma, Mistyland iz 2011. godine, Love iz 2014 i Organic iz 2020, brojni zapaženi nastupi na domaćim džez festivalima, sjajne recenzije i prikazi u relevantnim inostranim džez medijima, pa čak i uspešna distribucija CD-ova u dalekom Japanu i gostovanja na internacionalnim scenama, od Kijeva i Sofije, do Beča i Londona. 

Njihov koncert “Open air studio” iz 2019. godine, od nedavno je uvršten u program Internacionalne medijske mreže Stingray DJazz TV.

Spot Absence možete pogledati na ovom linku Majamisty TriO ABSENCE

Izvor: Majamisty TriO

Foto: Olja Radmanović

Related posts

Leave a Comment