Program u SKC Kragujevac od 22. do 27. marta 2021.

Ponedeljak, 22. mart u 1900
Facebook live
Jazz poetry
Međunarodni dan poezije i Jazz Monday
Književna radionica SKC već 16 godina obeležava Međunarodni dan poezije. Najčešća forma u kojoj smo to do sada činili jeste otvoreni mikrofon oko koga smo okupljali kragujevačke pesnike, pesničke entuzijaste i ljubitelje poezije.
Međutim, od početka pandemije to nije moguće. Zato, ove godine, na samom početku proleća, spajamo pesnike sa džezom ponovo, te uklapa Dan poezije i tradicionalni džez-ponedeljak.
Tako će, uz zajedničku energiju sa Acom Pejčićem – Piletom, pesnikinje i pesnici SKrC proslavljati proleće i poeziju u digitalnoj formi!

Sreda, 24. mart u 2100
Radio televizija Kragujevac
SKC kvArt – Danteov dan – Dantedi

Emisija predstavlja prikaz Danteovog književnog stvaralaštva i životne staze. U emisiji učestovali :
Paola Kordone, zamenik direktora italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, profesori i studenti FILUM-a iz Kragujevca. Imaćete priliku da čujete nešto više o Danteovim delima Novi život i Božanstvena komedija, da saznate koji su to najpoznatiji ilustratori Danteovih dela kao i da pogledate mini izložbu radova studenata sa Odseka grafički dizajn FILUM, Kragujevac. Njihovi radovi inspirisani su Danteovim književnim opusom, što je ujedno i potvrda vanvremenske vrednosti ovog italijanskog humaniste.

Četvrtak, 25. mart u 2100
YouTube kanal SKC
SKC kvArt – Barcelona Gipsy Balkan Orchestra – NOVA ERA tour

Svetska muzička senzacija Barcelona Gipsy Balkan Orchestra je jedan od retkih bendova koji je krajem 2020. godine uspešno realizovao turneju, u okviru koje su nastupili i u Kragujevcu. Predstavili su nam šesti po redu studijski album NOVA ERA kojim su najavili i novine u svom sastavu, vokalnog solistu, pevačicu Margeritu Abitu.
Emisija SKC kvArt predstavlja razgovor u kome nam otkrivaju izazove sa kojima su se susreli na turneji tokom pandemije, detalje rada na novom albumu, kao i novine koje je svojom energijom donela Margerita kao nov član ove muzičke porodice.

Izvor: SKC Kragujevac

Related posts

Leave a Comment