Vođenje i razgovor uz izlozbu „Raw Perspectives“

Vođenje i razgovor uz izložbu BELGRADE RAW predstavlja RAW PERSPECTIVES: Jelena Nikolić • Predrag Đulinac • Stefan Jovanović
petak, 19. 2. 2021. u 18.00
Galerija Artget, Trg republike 5/I

Kulturni događaji se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u Galeriji Artget ograničen na 20. Molimo Vas da svoje prisustvo rezervišete prijavom (naglasiti za RAW PERSPECTIVES) na e-mail adresu damjana.njegic@kcb.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do dana programa u 12 sati ili dok se mesta ne popune, o čemu ćemo Vas obavesti.

Specijalizovana fotografska Galerija Artget Kulturnog centra Beograda počela je svoju 20. sezonu. U godini jubileja program čini po jedna izložba koju koncipiraju i realizuju umetnički direktori i direktorke u prethodnoj deceniji Galerije.
Prvu u ovom nizu je izložba Raw Perspectives koju priređuje sada jedanaestočlani fotografski kolektiv Belgrade Raw, kolektivni umetnički direktor(at) Galerije u 2013. godini.

Kao kolektiv koji se više od deset godina bavi jednim specifičnim vizuelnim jezikom urbanog narativa, Belgrade Raw predstavlja troje mladih i autentičnih autora čiji rad prate već duže vreme i za koji mogu da kažu da poseduje vrednosti koje kao kolektiv i sami neguju.

Jelena Nikolić (Beograd), Predrag Đulinac (Novi Sad) i Stefan Jovanović (Sombor) kroz svoje poetike vrlo direktno emituju jedinstven, savremeni i svež vizuelni jezik, koji je prepun eksperimentisanja, slučajnosti i slobode. Iako svo troje umetnika dolaze iz polja vizuelnog, svako od njih na svoj način percipira stvarnost u kojoj živi, posmatrajući sebe kroz gradove i njihove žitelje.

Više o izložbi i autorima možete pročitati ovde.

Program galerija podržavaju Grad Beograd — Sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Izvor: KCB

Related posts

Leave a Comment