Malo pozorište „Duško Radović“ organizuje audiciju za ulogu Kineskog princa Džoja

Malo pozorište „Duško Radović“ će u utorak 19. januara u 11 sati održati audiciju za ulogu Kineskog princa (Džoja) u predstavi „Ukradeni princ i izgubljena princeza“. Na audiciju se pozivaju glumci kao i studenti glume, od 18 do 24 godine starosti, a poželjne veštine su scenski pokret, borilačke veštine kao i druge forme istočnjačkih veština i osećaj za ritam.

Za potrebe audicije potrebno je pripremiti jednu muzičku numeru i deo teksta iz predstave koji možete preuzeti na sajtu pozorišta (http://www.malopozoriste.co.rs/sites/default/files/ukradeni_princ_-_dzoj.pdf)

„Ukradeni princ“ i „Izgubljena princeza“ su dve jednočinke autora Den Totera (1894 – 1976), američkog pisca, scenariste i dramskog pisaca. Napisane tridesetih godina XX veka do danas ne silaze sa pozornice i najčešće se izvode kao dva čina pozorišne predstave za decu. U Beogradu, u pozorištu „Boško Buha“ ovaj komad je šezdesetih godina u režiji Srboljuba Luleta Stankovića izveden 548 puta.

Predstavu režira Branisalava Stefanović, redovni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Probe predstave počeće 25. januara, dok je premijera planirana za mart 2021. godine.

Izvor: Malo pozorište „Duško Radović“

Foto: B. Abdulović

Related posts

Leave a Comment