„Krpež“ u REX-u

NOVOGODIŠNJI KRPEŽ + KRPEŽ INTERNACIONAL

Ponedeljak, 11. januara u 20h
ZOOM LINK
Meeting ID: 816 3702 3364
Passcode: 316896

Pozivamo stare i nove krpadžije i krpadžijke da kroz neobavezan razgovor – uz koji se mogu raditi najrazličitiji manje ili više monotoni poslovi – razmotrimo brojna obavezna pitanja… evo kojih smo se setili do sada

Krpadžijskim susretima može se prisustvovati putem ovog linka na Zoom-u, svakog ponedeljka do polovine februara tj. do prvog proleća.

18. januara, kao i 1. i 15. februara u istom terminu dešavaće se KRPEŽ INTERNACIONAL / PATCHING INTERNATIONAL

Vredi li, u današnjem hiperpovezanom i međuzavisnom svetu krpiti samo pojedinačne rupe i rešavati samo pojedinačne krize? Pandemije, recesije, ratovi i migracije, ekološke krize i prirodne katastrofe, više se ne mogu razumeti niti tretirati ni iz okvira pojedinačnih kontinenata a kamoli država, ne mogu se čak uspešno sagledati ni kontrolisati ni iz perspektive najmoćnijih ekonomskih i političkih blokova. Jer danas zaista treptaj krilima leptira na jednom kraju sveta dovodi do snežne lavine na drugom, kao što slične lančane efekte neminovno izazivaju berzanski hazarderi, globalni i lokalni zagađivači ili svi oni koji radi uvećanja profita i kontrole interesno i organizaciono atomizovanog stanovništva, devastiraju ili ukidaju decenijama građene sisteme socijalne solidarnosti i sigurnosti. Dakle, jedino što se još može birati i kombinovati u neobaveznim internacionalnim razgovorima su tipovi lokalnih ili globalnih lupa na uzorcima globalnih ili lokalnih rupa. Krpež internacional imaće brojne učesnice-ke i goste iz raznih kukova sveta a možete ih i sami predlagati i pozivati.

Izvor: REX

Related posts

Leave a Comment