„Ostaci sveta“ Igora Marojevića Solarisov roman godine

Na velikoj novogodišnjoj fejsbuk akciji koju IKC Solaris iz Novog Sada po drugi put organizuje, a gde čitaoci pod punim imenom i prezimenom, komentarom biraju najzapaženiji domaći roman u protekloj godini, najviše glasova, čak 43 je dobio roman OSTACI SVETA Igora Marojevića u izdanju Derete.

Ovo je već druga nagrada koju dotični roman osvaja samo tri meseca od svog izdavanja (prva je bila „Tronoški rodoslov”). Inače je u glasanju kod IKC Solarisa drugi po broju glasova bio roman SPAVAJ ZVERI MOJA Sonje Atanasijević sa 9 glasova, Blum izdavaštvo a treći, roman DAVID PROTIV OTUŽNOG ZLODUHA Predraga Markovića sa 8 glasova u izdanju Solarisa. Glasove su još dobili romani Dejana Tiaga Stankovića (5), Milisava Savića (4), Radovana Belog Markovića (4), Siniše Kovačevića (3), Srđana Srdića (2), Jovice Aćina (1), Svetislava Basare (1), Marije Šimoković (1), Enesa Halilovića (1) Lasla Blaškovića (1) i Franje Petrinovića (1, što znači da su OSTACI SVETA sa 43 glasa požnjeli svih više glasova od svih ostalih koji su se našli u konkurenciji (41).

Objava je imala preko 15.000 pregleda, stotinjak preuzimanja i više od sto glasanja. Ovo je inače prvi put kod nas da se jedno književno priznanje dodeljuje neposrednim glasanjem čitalaca. Uručenje nagrade Igoru Marojevićun će se upriličiti, kao i prošle godine kada je laureat bio Goran Labudović Šarlo, ispred Saše Radonjića i Igora Marojevića, na novosadskom SALONU KNjIGA, verovatno tokom prolećnih meseci.

Izvor: Dereta

Related posts

Leave a Comment