Program SKC Kragujevca od 14. do 20. decembra 2020.

Sreda, 16. decembar u 1500
Onlajn – lajv na društvenim mrežama SKC-a
Miloš Simić – Mesečeva beseda

RAZGOVOR O PESMAMA

Kragujevački pesnik mlađe generacije, samonikli cvet u bašti srpske poezije, došao je do svoje prve samostalne knjige koju je naslovio „Mesečeva beseda“.

Uz dve čaše vina i sat vremena može da se stavi čitav pesnički mikrokosmos, uzbudljiv na način koji je moguć samo na početku jednog uzbudljivog pesničkog puta.

Miloš Simić je rođen u Kragujevcu 1986. godine. Član je Književne radionice SKC.

Sreda, 16. decembar u 2100
Radio televizija Kragujevac
BORIS KOVAČ NEW RITUAL QUARTET

Ove srede imaćete priliku da pogledate koncert Borisa Kovača i njegovog New Ritual Quarteta sa nastupa koji nam je priredio prošlogodišnjem ESTAM World Music Festival – y.

Novi projekat vojvođanskog kompozitora i instrumentaliste Borisa Kovača logičan je nastavak razvoja njegovog kamerno-muzičkog stvaralaštva. Svođenje orkestra na kvartet novi je izazov za Kovača i njegove višegodišnje saradnike klaviristkinju Slobodanku Bobu Stević, kontrabasistu Sinišu Mazalicu i perkusionistu/bubnjara Lava Kovača.
Muzički jezik kojim se izražava ovaj vojvođanski kompozitor visokog međunarodnog renomea izmiče svim aktuelnim stereotipovima, u njemu se spajaju postmoderni idiom savremene kamerne muzike sa iskustvima savremenog džeza i world muzike, sa primesama tradicionalne muzike jugoistočne Evrope i Mediterana. Stilski muzički i duhovni sinkretizam ovog autora jedinstvena je pojava na ovim prostorima.

Izvor: SKC Kragujevac

Related posts

Leave a Comment