Uskoro počinje XV Likovni salon 30X30 u KC Zrenjanina

U četvrtak, 17. decembra u Kulturnom centru Zrenjanina otvara se XV Likovni salon 30X30. U okviru likovnog salona predstaviće se radovi najuspešnijih učesnika ovogodišnjeg Likovnog konkursa 30X30 koji  je u septembru, ove godine, raspisao Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem.  U okviru ceremonije svečanog otvaranja proglasiće se i najuspešniji učesnici konkursa – dobitnici nagrada. Proglašenje počinje u 19 časova u izložbenom salonu KCZR a prenosiće se i uživo, na FB stranici Kulturnog centra (https://www.facebook.com/kulturni.zrenjanina/?eid=ARAtt2ASCivlMqfEEBn5TF0LZQ-FkxCnBbTV0m3nuKLypuCst9R6x4G8BFnlltDmMLYlXGAVmciAGD_5)

Organizovaće se i u skladu sa svim epidemiološkim merama koje budu na snazi.

–           Likovni salon biće otvoren do kraja decembra 2020. a nakon toga gostovaće u Novom Sadu, Pančevu, Beogradu i Sremskoj Mitrovici.

SAOPŠTENJE ŽIRIJA

Na Likovni konkurs 30×30, 2020. godine prijavilo se 194 autora iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.
Žiri u sastavu: Ana Stanar, istoričar umetnosti; mr Vukašin Milović, vajar i mr Milutin Mićić, akademski slikar i autor projekta odabrao je 25.11. 2020. godine, radove 150 autora i dodelio tri nagrade koje će biti saopštene na otvaranju izložbe – 17. decembra 2020. god. u Kulturnom centru Zrenjanina, u 19časova.

Poštovane koleginice i kolege,
zahvaljujem Vam se na učešću na konkursu 30×30. I ove godine je stigao veliki broj radova. Zbog prostornih i drugih okolnosti morali smo da odaberemo određeni broj radova. Žao nam je što nismo mogli da uvrstimo i one koji su po kvalitetu mogli da budu sastavni deo ovog projekta.

Izvor: Kulturni centar Zrenjanina

Related posts

Leave a Comment