Godišnja izložba foto kluba „CD13“ u KC Zrenjanina

U Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 20. novembra u 19h otvaramo osmu godišnju izložbu foto kluba CD 13 – Zrenjaninska fotografska scena 2020. Izložba se organizuje u skladu sa svim propisanim i predviđenim merama zaštite zbog prisustva virusa Covid-19 i to od ograničenog broja prisutnih na otvaranju, uz obavezno nošenje maski u svim zatvorenim i otvorenim prostorima prilikom organizacije programa, propisanu dezinfekciju i držanje fizičke distance. Program otvaranja publika će moći da prati i preko FB stranice Kulturnog centra Zrenjanina.

U nastavku Vam šaljemo najavu izložbe i tri (prateće uz tekst) nagrađene fotografije na kojima su navedena imena autora i naziv rada (fotografije).

–          GODIŠNJA IZLOŽBA FOTO KLUBA CD13

– Petak, 20. novembar – otvaranje –

–          „ZRENJANINSKA FOTOGRAFSKA SCENA 2020.“

– Postavka je otvorena  od 20. novembra do 9. decembra

Osma godišnja izložba Foto-kluba CD13 pod nazivom: „Zrenjaninska fotografska scena 2020.“,  biće otvorena u petak, 20. novembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložba se organizuje sa namerom da prezentuje radove zrenjaninskih fotografa koji su nastali tokom prethodne dve godine a  prethodio joj je konkurs na koji je pristigla 261 fotografija od 37 autora. Tema konkursa je bila slobodna. Žiri u sastavu: Slavica Popov (diplomirala istoričarka umetnosti, viša kustoskinja u Savremenoj galeriji Zrenjanin), David Pujado (rođen u Barseloni, živi u Beogradu, urednik jedne od fotografskih platformi, osnivač i pokretač  festivala i niza događaja posvećenih popularizaciji fotografije) i Vladimir Jovanovski (ugledni fotograf iz Severne Makedonije i trenutno jedan od najuspešnijih predstavnika makedonske fotografije, proglašen za jednog od 100 najuticajnijih fotografa na svetu) za izložbu je selektovao 71 rad (fotografiju), dodelio 3 nagrade i 3 pohvale u dve kategorije – Color i Monohromatska fotografija.

Proglašenje najuspešnijih učesnika konkursa, fotografija i autora  biće upriličeno u sklopu otvaranja.

Rezultate i informacije o završenom konkursu i mišljenje žirija možete pogledati na FB stranici Foto kluba CD13

https://www.facebook.com/groups/photoclubcd13/

Izvor: KC Zrenjanina

Related posts

Leave a Comment