Portalibris objavio roman „Uroševe hronike: Između tri mača“ Vladimira Đurđića

Izdavačka kuća Portalibris objavila je novo izdanje. Reč je o romanu „Uroševe hronike: Između tri mača” autora Vladimira Đurđića. To je nastavak, odnosno, drugi deo romana „Uroševe hronike: Gospodari i župani”, koji je u užem izboru ovogodišnjeg konkursa Matice srpske nominovan za roman godine i koji je za kratko vreme pridobio mnoge fanove.

Knjiga je protekle nedelje puštena u prodaju (knjižara u Skadarskoj 45, Beograd, a dostupno je i onlajn poručivanje na: www.portalibris.rs i www.netknjizara.rs)

  • Sa Portalibrisovog sajta:

Nastavak životne priče mladog gospodara Uroša, sina velmože Marka i brata od strica čuvenog Zavide (oca Stefana Nemanje) sačuvan je u njegovom letopisu i predstavlja neizvesnu avanturu, put u nepoznato i otkrivanje ko je osoba koja stoji na putu njegovom stolovanju i izgradnji buduće države. U knjizi Uroševe hronike: Između tri mača otkrivaju se Uroševa životna pitanja, ljubavne nedoumice, dileme o prijateljstvu – sve ono što najbolje prikazuje njegovu dušu, a mizanscen događaja upoznaje čitaoca sa srednjovekovnim životom. Sve smo bliži odgovoru na pitanje ko je zapravo pre Nemanjića uslovio nastanak srpske države.

  • Recenzija:

„Đurđić u delu objedinjuje dva svoja talenta i dva istraživačka metoda koji su se pokazali komplementarnim. Dok arheolog po prirodi struke od naizgled nepovezanih artefakata donosi zaključke o celini i suštinskim odlikama neke davno prošle ljudske zajednice, novinar neretko teži da humanizuje važne događaje prikazujući iskustva običnih ljudi. Dodajmo tome i treći talenat koji nikada nije uspeo da nađe izraz na filmskom platnu, ali, kao što će otkriti čitaoci ove knjige, ume da pripoveda „filmski” i da neprimetno režira slike koje se nižu u čitaočevoj glavi nalik na mentalnu filmsku predstavu.”

Vladimir Marković,
urednik kulture portala www.espreso.rs

  • Sa društvenih mreža:

U oba dela Autor Vladimir Đurđić maestralno spaja fikciju i dokumentarnu građu, i na prijemčiv način uvodi čitaoca u prednemanjićko doba…
Ko su bili preci velikih Nemanjića? Šta je prethodilo Stefanu Nemanji? Kako se živelo u srednjem veku? Odgovor se krije među koricama ove knjige…

NASTAVAK „UROŠEVE HRONIKE: IZMEĐU TRI MAČA” vas vodi s Urošem u nove avanture, dileme o ljubavi i prijateljstvu, i sve smo bliže istini ko je pre Nemanjića uslovio nastanak srpske države?

Izvor: Portalibris

Related posts

Leave a Comment