Uskoro počinje 1. festival „Umetnost i ljudska prava“

DAH Teatar u saradnji sa partnerskim organizacijama realizuje prvi festival ’’Umetnost i ljudska prava’’ u Srbiji. 

Festival počinje 23. oktobra a zamišljen je kao platforma za pokretanje i predstavljanje ideja i koncepta koje u prvi plan stavljaju i povezuju umetnost i ljudska prava, zalažu se za poštovanje ljudskih prava i izgradnju mira u regionu kao i razvoj te ideje u Srbiji.

Do 28. oktobra posetioci će moći da uživaju u programu festivala koji čine performansi, predstave, koncerti, umetničke instalacije, radionice, debate i susreti, razgovori umetnika, aktivista i publike, konferencija, kao i premijera predstave DAH Teatra o dečijim pravima „Za tvoje dobro“.

 Program će se održavati uživo na nekoliko lokacija u Beogradu: UK Stari grad, CZKD, Malo pozorište „Duško Radović“, Kuća ljudskih prava i Zadužbina Ilije M.Kolarca uz pridržavanje svih zdravstvenih mera i dozvoljenog broja okupljanja. 


Na Festivalu će se prikazati i istaći izvanredan rad i postignuća umetnika iz Srbije i gostiju iz Brazila, a drugi planirani gosti iz inostranstva zbog novonastale situacije će se priključiti preko onlajn platformi za konferenciju i diskusije. 

U okviru festivala će se predstaviti niz događaja koji su besplatni i otvoreni za sve, osim koncerta  u Zadužbini Ilije M.Kolarca. Donacije su dobrodošle, a sav prikupljeni novac će se donirati u Fond solidarnosti za najugroženije nezavisne umetnike.

Detaljnije o festivalu: https://dahteatarcentar.com/festival-umetnost-i-ljudska-prava/

Program festivala: https://dahteatarcentar.com/wp-content/uploads/2020/09/PROGRAM-FESTIVALA-SRP1.pdf

Zbog ograničenog broja mesta, organizatori mole sve zainteresovane posetioce da potvrde svoje učešće putem mejla najmanje dan ranije na adresu office@dahteatarcentar.com 


Festival su podržali ambasada kraljevine Holandije u Beogradu, Fond za otvoreno društvo, kao i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Related posts

Leave a Comment