Autorsko-kustoski razgovor uz izložbu „Kućni bioskop/Home Theatre“ Hrvoja Slovenca

Autorsko-kustoski razgovor uz izložbu
KUĆNI BIOSKOP / HOME THEATRE
Hrvoja Slovenca

Četvrtak, 15. 10. 2020. u 19.00
uživo u Galeriji Artget i preko Zoom-a
Učestvuju: Hrvoje Slovenc i Aleksandar Kostić, umetnički direktor Galerije Artget u 2020.
Moderatorke: Vesna Danilović i Katarina Kostandinović

Link za Zoom https://us02web.zoom.us/j/83785777740?pwd=MWk3dUZ4THBWMHhQZUs0SVVYSE80Zz09

U Galeriji Artget je 8. oktobra otvorena izložba Kućni bioskop / Home Theatre Hrvoja Slovenca. Na izložbi je prestavljeno 19 radova iz istoimenog većeg ciklusa u vlasništvu Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

O ovom ciklusu umetnički direktor Galerije u 2020. Aleksandar Kostić, pored ostalog, kaže: Kolažnim postupkom izvedenim do onespokojavajuće preciznosti u vidu fotografskih poliptiha, autor otvara zastore privatnih, oveštalih, sofisticiranih ili kičerastih staništa ispunjenih svakodnevicom i navikama svojih (odsutnih) protagonista i pokazuje nam sloj paralelne stvarnosti, tajni život i kulise njihovih sakrivenih opsesija, želja i zadovoljstava.

O ovom ciklusu, Slovenčevom opusu, pedagoškom radu i aktuelnoj poziciji fotografije biće reči u ovom razgovoru.

Hrvoje Slovenc (Zagreb, Hrvatska, 1976) je danas hrvatsko-američki fotograf i profesor fotografije koji živi i radi u Njujorku. Biohemičar po prvotnom obrazovanju (Sveučilište u Zagrebu), potom je studirao (City College of New York) i magistrirao je fotografiju (Yale University School of Art). Izlagao je, pored drugih mesta, u Muzeju savremene fotografije u Čikagu, Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, Muzeju Nacionalne akademije u Njujorku, Palati umetnosti u Belo Horizonteu, Münchner Stadtmuseum u Minhenu i Muzeju Bronksa.
Njegovi radovi su u kolekcijama Muzeja savremene fotografije u Čikagu, Muzeja suvremene umjetnosti i Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Više o autoru i izložbi možete pročitati ovde.

Predviđen broj mesta za publiku u Galeriji Artget je 25.
Molimo učesnike koji budu pratili razgovor preko Zoom aplikacije, da isključe mikrofone dok voditelj razgovora ne pozove učesnike da se pridruže.

Izložba je otvorena do 5.11.2020.

Molimo posetioce da se pridržavaju svih aktuelnih mera zaštite u skladu sa važećim propisima za okupljanje u zatvorenim i otvorenim prostorima i da prilikom posete nose zaštitne maske.

Galerije Kulturnog centra Beograda su otvorene svakog dana od 12:00 do 20:00, sem nedeljom, državnim i verskim praznicima.
Program galerija podržavaju Grad Beograd — Sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Izvor: KCB

Related posts

Leave a Comment