Acart objavio novi singl inspirisan Perom Detlićem

Gitarista, pevač i kompozitor Acart (Aleksandar Mitrović) objavio je novi singl inspirisan crtanim filmom Pera Detlić. Pored članova Acart kvarteta, u pesmi, kao gosti, učestvuju Daniel Lazar – violinista iz Beograda koji godinama gradi zapaženu karijeru u Norveškoj, i Srpski glasovi – jedna od najzastupljenijih etno pevackih grupa kod nas. Singl je dostupan na svim streaming platformama putem linka:  https://kontra.streamlink.to/nuklearnidetlic

Pesma prolazi kroz nekoliko žanrova-od naginjanja ka John-u Scoefild-u, preko skercionih tonova funk-a i taktova progresivnog metala, kreće se do rumunski obojenog sola na violini i repeticija sa psihotičnim završetkom. Dramaturški gledano pesma od muzičke satire evoluira u dramatične dubine sa motivima bliskim smrti. 

“Pesmu Nuklearni Detlić sam prvobitno zamislio kao instrumentalnu numeru. Rekao bih, acid worldmusic orijentacije. Jedne noći sam se naglo probudio i tekst mi je u celosti izašao iz rukava. Tada sam u potpunosti dobio sliku o atmosferi koju želim da postignem u pesmi, i to smo kasnije jurili u studiju…” navodi Aleksandar. Producent pesme je Petar Rudic a snimano je u studiju Destilerija.

Na pesmi je, uz prekide, radjeno 2 godine. Ovo je najeksperimentalnija numera na Acartovom 3. albumu HOMO LUDENS, koji će biti objavljen krajem jeseni za izdavačku kuću Kontra.

Izvor: Kontra

Related posts

Leave a Comment