U ponedeljak otvaranje izložbe „Tolerancija“ u CK13

Pozivamo vas na otvaranje izložbe plakata „Tolerancija“ koje će se održati 21. septembra u 18h, u Prolazu Pavla Šosbergera kod Novosadske sinagoge

Izložba „Tolerancija“ je nastala kao rezultat angažmana umetnika-aktiviste i grafičkog dizajnera Mirka Ilića, čijem pozivu na saradnju se odazvalo više od 150 umetnika širom sveta koji su kreirali svoja originalna grafička rešenja na temu tolerancije, svako iz svoje lične i društvene pozicije i kulturnog konteksta. 

Na taj način, svaki od plakata na svojstven način afirmiše vrlinu tolerancije koja počiva na uverenju da su svi ljudi jednaki u dostojanstvu i pravima, dok istovremeno svedoči da je ova istina uvek krhka i nesigurna, dokle god su ljudske sudbine određene društvenim razlikama i na njima zasnovanom isključivanju i diskriminaciji. 

Međunarodni dan mira se širom sveta obeležava 21. septembra. Otvaranjem izložbe na ovaj dan želimo da se podsetimo da je tolerancija vrlina koja mir može učiniti mogućim, i da smo svi deo ostvarenja te mogućnosti. Pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate ovaj dan. 

Izložbu realizuje Omladinski centar CK13, uz ljubaznost Jevrejske opštine Novi Sad.

Izvor: CK13

Related posts

Leave a Comment