Programi MAU tokom Dana evropske baštine

Kao i svake godine Muzej učestvuje u manifestaciji Dani evropske baštine koja se ove godine tematski vezuje za nasleđe i obrazovanje. Upravo kroz kulturno nasleđe i materijalnu kulturu koju baštini, Muzej teži da približi određene umetničke i kulturološke fenomene afričkog kontinenta, kako iz prošlosti tako i sa osvrtom na sadašnjost. U ovoj „nedelji obrazovanja“ pozivamo javnost da sazna nešto više o afričkom kulturnom nasleđu koje je kroz stalnu postavku ali i određene zbrike dostupno putem našeg Muzeja. Pripremili smo tematska javna vođenja kroz stalnu postavku, predavanje o lovu u Maliju i turu koja ovaj Muzej vezuje za neke druge dragulje kulturnog nasleđa Topčiderskog brda.

Svi programi su besplatni, ali je usled epidemiološke situacije neophodno ograničiti broj posetilaca, zbog čega vas molimo da se PRIJAVITE, i to:

  • za tematska vođenja kroz stalnu postavku PRAKTIKUM, od ponedeljka 21. do nedelje 27. septembra; radnim danima u 18, za vikend u 12 časova, pozovite nas na 011/2651-654 ili obavestite imejlom na kontakt@mau.rs (navesti ime i prezime, termin u kojem se prati vođenje). Informacije o različitim vođenjima i terminima možete naći ovde.
  • za predavanje KULTURA LOVA – DONSO U TRADICIJI BAMANA koje se održava u ponedeljak 21. septembra u 19 časova u Maloj sali SKC-a, ulici Kralja Milana 48, proverite informacije na sajtu www.skc.org.rs
  • za turu ŠETNjA – KULTURNA BAŠTINA TOPČIDERA u subotu, 26. septembra od 11 časova, prijavite se na imejl kulturnabastinatopcidera@gmail.com. Više informacija potražite ovde.

Izvor: Muzej afričke umetnosti

Related posts

Leave a Comment