Ivana Aranđelović izlaže u Društvenom centru „KROV“

Vizuelni dnevnici iz doba apokalipse 19/20.

U okviru izložbe „Neuropatologija Beograda 19/2020“ biće prikazani radovi umetnice Ivane Aranđelović. Radovi predstavljaju hroniku događaja koji su obeležili društveni i politički život Beograda kroz formate umetničkog dnevnika i intervencije na knjizi.

Tokom izložbe publika će imati priliku da detaljno prelista dnevnike:
„Atlas kliničke neuropatologije godine 2020“
„Colorful book from Belgrade 2019“
„Prelepa cenzura“
„Entropija“.
U intimnoj atmosferi Krova moći ćete da sretnete i razgovarate sa autorkom, kao i da kupite/naručite printove njenih radova.
Društveni centar „KROV“ je novi beogradski prostor posvećen promociji i održavanju dokumentarne umetnosti i kulture, zvučne etnografije, vizuelne antropologije.
Biografija umetnice: Ivana Aranđelović je vizuelna umetnica rođena u Smederevu 1988. Osnovne i master studije iz crtanja završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, nakon kojih je upisala master studije iz istorije umetnosti u Istanbulu. Trenutno živi i stvara u Beogradu. Fokus njenog stvaralaštva je introspektivna narativnost i intimistički pristup izvedbi i izlaganju radova. Rad u formi dnevnika i intervencije u knjizi su njen primarni vizuelni jezik po kome je prepoznatljiva. Izlagala na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i regionu. Nagrađivana je na polju crteža.
Organizator izložbe: Centar za Vizuelnu Antropologiju je nezavisna organizacija čiji je rad fokusiran na presek audio-vizuelnih umetnosti i društvenih nauka.
Praktične informacije o prostoru i održavanju izložbe:
Iz epidemioloških razloga i zbog boljeg ugođaja, izložbi može prisustvovati najviše 10 ljudi po terminu u trajanju od 1 čas.
Vrata otvaramo na svakih sat vremena između 16 i 21 čas u subotu 15. i nedelju 16. avgusta.
Mesta se moraju rezervisati unapred preko Fejsbuka/Instagrama ili mejlom na: dckrov@gmail.com.
Uz svoje ime i broj posetilaca napišite i termin koji vam odgovara.

Izložba je otvorena samo za članove Društvenog centra KROV. Član možete postati na ulazu.
Ulaz: 1 krov (500 RSD)

Izvor: Društveni centar „KROV

Related posts

Leave a Comment