ArtFRIKA – kreativni konkurs MAU za školarce

Muzej afričke umetnosti poziva sve đake osnovnih i srednjih škola u Srbiji da učestvuju u kreativnom konkursu ArtFRIKA.

U trenutku ozbiljne epidemiološke situacije u zemlji, veliki broj dece i mladih nije u mogućnosti da se slobodno i bezbrižno kreće, druži, uči i stvara, a roditeljima i starateljima potrebno je više nego malo inspiracije da animiraju decu na jedan zanimljiv i bezbedan način.

Zbog toga Muzej afričke umetnosti – MAU organizuje konkurs čiji je cilj da inspiriše mlade u stvaranju radova na temu muzeja i Afrike. Tokom ovog „produženog“ i neizvesnog letnjeg raspusta, pozivamo decu i mlade iz cele zemlje da zavire u fioke, tavane i ormariće, otvore stare kutije u kojima se čuvaju uspomene (razglednice, fotografije, putne karte, vodiči, suveniri…) i probude sećanja koja ih vezuju za njihov život ili kojim otkrivaju avanture svoje porodice i prijatelja iz prošlosti, jer: sećanjem na neobičnu životnu avanturu se pravi muzej!

S druge strane, mnoga deca su već posetila muzej – MAU u okviru svojih školskih aktivnosti. Neki su već razvili veliku ljubav prema afričkoj umetnosti i kulturi, drugi preko društvenih mreža aktivno prate nove zvezde, najnovije priče i vesti, Instagram fotografije koje sve čine delić mozaika života na afričkom kontinentu – sve to može biti početna tačka, inspiracija za slanje radova!

Dakle, svi učesnici se pozivaju da prilože po jedan rad u formi crteža, pisma, pesme, stripa, fotografije, mima, video-klipa ili druge slobodne forme, odlučujući se za jednu od ove dve teme: muzej ili Afrika. Odabrani radovi naći će svoje mesto na virtuelnoj izložbi ArtFRIKA 2020, a najbolji će biti nagrađeni.

Radove ćemo primati od 1. do 30. avgusta 2020. godine, a dodatne smernice koje mogu pomoći u izradi radova kao i sve informacije o uslovima učešća, zainteresovani mogu da nađu na sajtu Muzeja.

Ulepšajte sebi dane leta; sećajte se, putujte maštom, istražujte internet i knjige i pošaljite nam svoj rad na ArtFRIKA – kreativni konkurs i ne zaboravite: sećanje je majka mudrosti (afrička izreka).

Izvor: Muzej afričke umetnosti

Related posts

Leave a Comment