Izašao album prvenac benda „JARV IS…,“ novog projekta Jarvis Cocker-a

Izašao je „Beyond the Pale„, dugo očekivani album benda JARV IS…, novog projekta Jarvis Cockera (ex Pulp), a u izdanju izdavačke kuće Rough Trade.

Sve je počelo krajem 2017. godine, kada je Jarvis Cocker oformio bend zbog nastupa na Sigur Ros festivalu “Norður og Niður” , na Islandu. Ime ovog projekta nema (samo) narcisoidnu podlogu. Pošto je Jarvis ceo projekat pokrenuo iz zezanja ili jarv-a, kako bi Britanci rekli, samim tim i JARV IS… Bend je na proleće 2018. nastavio da nastupa u Velikoj Britaniji, uglavnom po manjim prostorima i klubovima. U cilju praćenja razvoja pesama, koje su još uvek bile u “povoju”, bend je odlučio da svaki koncert snima. Tako, 7. aprila u klubu Peak Cavern, u Darbiširu (Derbyshire) snimljene su dve pesme, koje su se našle na ovom albumu (“Must I Evolve?” & “Sometimes I am Pharaoh”) . U oktobru 2018. nastupali su na festivalu Desert Daze  i snimili „Am I Missing Something“ . Te godine, ukratko nakon JARV IS… nastupa,  festival je  evakuisan zbog jake oluje. Geoff Barrow (Portished, Beak) koji je gledao nastup, predložio je da  bend iskoristi sekvence sa snimanja koncerta kao osnovu za album.

Na All Points Festivalu u Londonu 25. Maja 2019, bend JARV IS su snimili premijerno izvedenu pesmu “House Music All Night Long”, koji je postao veliki hit dok smo čekali da album izadje, da bi na Primavera Festivalu u Barceloni snimili i “Children of The Echo”.

Upravo “House Music All Night Long” imao čast da kao singl najavi ovaj zanmljivi album pod nazivom „Beyond The Pale“ , a u izdanju Rough Trade-a, koji sa nestrpljenjem očekivao i već je ocenjen kao jedan od najboljih ove godine i možete da pogledate na sledećem linku.

Pre nego se svakodnevni život svakog stanovnika planete promenio do neslućenih razmera, u maju je najavljena koncertna promocija, a zatim i turneja povodom ovog. Datum je zatim pomeren za septembar, u nadi da će koncertna sezona početi tada.  Ipak, kada je već svima postalo jasno da od te sezone ove godine nema ništa,  album je konačno izašao 17. jula i dostupan je na svi streaming servisima.

Kako je koncertni nastup osnova ovog albuma i bitan za promociju – 21. jula sledi iznenađenje ovde. Subscribe i čekaj.

Više – u ponedeljak.

TRACK LISTING SIDE 1 1: Save the Whale 2: Must I Evolve? 3: Am I Missing Something? SIDE 2 1: House Music All Night Long 2: Sometimes I am Pharaoh 3: Swanky Modes 4: Children of the Echo

Overdab & vokali su dodati u Narcissus Studios u Neasden,London.

Post-produkcija je rađena u Jason Buckle-ov Place du Big Boss studio u Raynes Park, London.

Album je miksovao Craig Silvey u Toast Studios u zapadnom Londonu.

“Must I Evolve?” je izašao kao single u maju 2019. godine (u izdanju Rough Trade): Nominovan je u kategoriji “Track of the Year” ovogodišnje nagrade Q Magazina.

JARV IS …su Jarvis Cocker (ex Pulp, vocal, gitara, perkusije), Serafina Steer (harfa, klavijature, vokali), Emma Smith (violina, gitara, vokali), Andrew McKinney (bas, vokali), Jason Buckle (sintisajzer i elektronski efekti) i Adam Betts (bubnjevi, perkusija i vokali).

“JARV IS… an ongoing live experience because life is an ongoing live experience. THIS IS NOT A LIVE ALBUM – it’s an ALIVE ALBUM. Thanks for listening“.

Album „Beyond The Pale“ dostupan je svim streaming servisima.

Izvor: Lampshade Media

Related posts

Leave a Comment