Digitalni format pratećeg programa „Moj komentar“

Delimo sa vama prvi digitalni format pratećeg programa MOJ KOMENTAR. Smаtramo da je veliki eksluzivitet da smo imali priliku da kroz naše izložbe prođu svojim komentarima Jasmina Tešanović i Bruce Sterling, nadamo se da ćete uživati u njihovom razgovoru i svakako vas pozivamo da dodjete i pogledate izložbu.

VREME 244’33’’ – IVA.lab u galeriji Podroom koja traje do 4.7.2020
MOJ KOMENTAR- WELL, DID YOU EVAH 
Moj komentar je programski ciklus koji se bavi percepcijom izložbi i koncipiranjem zanimljivih tema kojima se izložbe bave kroz autentičnu vizuru gosta- autora.
Aktuelna izložba nosi naziv VREME 244’33’’ – IVA.lab
Zbog trenutne situacije sa kojom smo suočeni u kontekstu virusa COVID19, u želji da budemo odgovorni prema svojim gostima, publici i prema zaposlenima, odlučili smo da ovog meseca Moj komentar bude u video formatu.

Gosti- autori su Jamina Tešanović, politička aktivistkinja, književnica, rediteljka i feministkinja i Brus Sterling, američki pisac, futurista i novinar.
Video: Aljoša Dakić
Prevod: Zvonimir IvanovProgram pogledajte na linkovima: JASMINA TEŠANOVIĆ:https://youtu.be/HDGKxlyrXV8BRUCE STERLING:https://youtu.be/dCl0kSF8VsU
O izložbi:
Četrnaest radova različite strukture, narativa i poetike kroz radove vizuelnih i filmskih umetnika preispitituju pojedinačno pokretne slike u današnjem vremenu, zanimajući se jednako i za granična područja filma i video umetnosti.
Izložba progrovara o društvenim, sociološkim i kulturološkim fenomenima kao što su klasa, rad, migracije, politika, rat, krize, izolacija, ali i identitet, efemernost, introspekcija, odrastanje i ljubav.

 Više informacija o izložbi pročitajte ovde.

Galerije Kulturnog centra Beograda su otvorene svakog dana od 12:00 do 20:00, sem nedeljom i državnim praznicima.

Program galerija podržavaju Grad Beograd — Sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Izvor: Kulturni centar Beograda

Related posts

Leave a Comment