WAH Rock Radio: Novi put iz podzemlja ka svetlosti dana

Novi, sveži, pravo iz Underground-a, WAH-ovci predstavljaju kreativan put iz podzemlja ka svetlosti dana!

WAH Rock Radio, kao i cela ideja o njemu, nastala je još u teško doba 2015-te godine, kada nije bilo Rock radija i kada nismo znali gde bismo mogli da čujemo svirku nekog neafirmisanog autorskog benda.

Ideja WAH Rock Radija je da, osim što ne pušta mainstream muziku, približi autorske bendove publici kroz njihov muzički ukus – puštajući njihove plejliste.

Pored Alternator -a, koji od početka spaja muziku i druge umetnosti, priključili smo se promovisanju undergrounda ali na novi način – karantinski hajp nam je dao energiju da ovo stvarno i realizujemo!

Program Wah Rock Radija je osmišljen kao slobodan, otvoren i mlad, drugačiji i bez tabu tema. Trenutno ima jednu redovnu emisiju koja je posvećena autorskim bendovima iz Alternator porodice, ali i šire – „AlterBend“ emisija. Ističe se, između ostalog i po tome što zapravo traje ceo dan! Svake nedelje od ujutru možete da čujete omiljene plejliste gostujućeg benda, nakon čega od 17h bend svira uživo kod nas u emisiji, što se prenosi preko digitalnih radio talasa, ali i preko Instagram platforme, nakon čega snimak kačimo i na Jutjub kanal. Od 18h sledi intervju benda, koji zaokružuje celo upoznavanje benda sa publikom. Naš studio je otvoren za posetioce!
WAH Rock Radio je sa povratkom „Alternatora“ već počeo da prenosi lajv svirke sa lica mesta!
Prva svirka posle karantina, održana je 11.06.2020. na šleperu „Dve Reke“ gde smo energiju preko 170 ljudi prenosili lajv!
Osim muzičke emisije, u planu je program za decu – radio bajke srpske mitologije za naše najmlađe, kao i kratke i slatke priče za odrasle posle ponoći.

 Upoznali smo i čuli za sjajne mlade ljude iz radija „Šund“ i ozbiljnu ekipu iz „UnderGrand“ radija, koji su nas motivisali da zamisao i dovršimo!
Svako od nas je unikatan – prepustite se užitku i izboru!

Izvor: WAH Rock Radio

Related posts

Leave a Comment