Počinje snimanje britansko-srpsko-nemačkog horora „Vampir“ u režiji Branka Tomovića

Gorica Regodić, Joakim Tasić i, legendarna glumica jugoslovenske i srpske kinematografije, Eva Ras, pridružili su se Branku Tomoviću u glumačkoj podeli evropskog arthaus horor filma „Vampir“.

Nakon što bude svedok zločina u Londonu, Arnaut (Branko Tomović) traži mesto da se sakrije. Ni manje, ni više, dobija ponudu od šarmantne, ali nemilosrdne Vesne (Gorica Regodić), da počne da se brine o groblju u malom, udaljenom mestu u Srbiji. Ubrzo počinje da doživljava noćne more ispunjene vizijama i često ga posećuje misteriozna starica Baba Draga, (Eva Ras) koja Arnauta vodi put tame. Samo seoski sveštenik (Joakim Tasić) pokušava da ga sačuva od zlih namera seljana.

„Vampir“ će biti sniman na engleskom jeziku, a producenti su Miloš Z. Vučković, Jean-Louis Alexandre i Dina Vickermann. Originalnu muziku za film će komponovati nagrađivani Mark Ashworth („ABCs of Death“, „Entity“). U ostalim ulogama gledaćemo Judith Georgi i Nemanju Bajića.

„Naš film je nadahnut stvarnim slučajevima vampirizma koji su dešavali u Srbiji početkom 18. veka. Iako je naš „Vampir“ smešten u savremeni trenutak, on je zasnovan na tim mitovima, sujeverjima i folkornim elementima“ – rekao je scenarista i reditelj, Branko Tomović

Prethodni, kratkometražni filmovi ovog scenariste i reditelja (filmovi RED, The Smell of Petrol) osvojili su brojni nagrade na prestižnim festivalima, uključujući i one koji sa sobom nose kvalifikaciju za eventualne nominacije za nagradu BAFTA i Evropske filmske nagrade.

Izvor: Ekipa filma „Vampir“

Related posts

Leave a Comment