Sastav Majamisty TriO objavio treći album pod nazivom „Organic“

Majamisty Trio nastao je pre desetak godina kao autorski projekat pijanistkinje Maje Alvanović, koja je u to vreme napravila prve iskorake iz sveta klasične muzike u savremeni džez izraz skandinavske i ECM škole. adašnja postava, koju si činili su još i kontrabasista Ervin Malina, bubnjar Ištvan Čik, te gostujuća vokalistkinja Aleksandra Drobac, snimila je albume Mistyland iz 2011. godine i Love iz 2014, na kome je nastupalo i nekoliko gostujućih muzičara. Sastav je u ovoj formaciji svirao na većini relevantnih džez festivala u zemlji, i pozicionirao se kao jedan od retkih domaćih džez bendova izvan baperske matrice, a sa uporištem u džezu ‘treće struje’, odnosno lirizmu norveške i švedske scene.

Album “Organic” potpisuju pijanistkinja Maja Alvanović koja je i kompozitor većine numera, kontrabasista Ervin Malina i bubnjar Lav Kovač, a izdaje etiketa Mistyland. Sadrži osam kompozicija u ukupnom trajanju od 40 minuta. 

„…Organsko je u džezu veoma popularan izraz i znači da bend diše kao jedan, što je jedan od najboljih (na žalost ne čestih) opisa vrednosti ove muzike. Ono baš savršeno karakteriše izdanje koje je pred nama, prvo koje Majamisty TriO realizuje isključivo u formatu trija.“ iz recenzije Vojislava Pantića/Politika

Album Organic objavljen je u digitalnom formatu na platformi Bandcamp, po ceni od samo „1 evro ili više“ koju bend objašnjava željom da sada kada  je ljudima muzika najpotrebnija, novac ne bude prepreka između muzike i publike.

Taj simbolični “evro ili vise” može se platiti platnim karticama Visa i Mastercard, kao i preko Pay Pal računa.

Na ostalim platformama (Spotify, iTunes, Apple Music, Amazon.com, Google Play, YouTube Music, Deezer, Napster…) pojavljivaće se u tempu u kojem one dižu objave. Kada se steknu uslovi, očekuje se objavljivanje fizičkog izdanja, svakako kompakt diska, a potom možda i vinila s obzirom na idealnu minutažu za ploču, od 40 minuta.

Album možete poslušati i preuzeti na sledećem linku:

https://majamistytrio.bandcamp.com/album/organic

Izvor: Mistyland artistic association Novi Sad

Foto: Olja Radmanović

Related posts

Leave a Comment