Humanitarno izvođenje predstave „Čakre“

Pozorišna predstava „Pet načina kako da oporavite čakre nakon lude noći“ u produkciji Sekcije scenskih umetnosti Filološkog fakulteta u Beogradu, biće izvedena 27. 2., sa početkom u 20h, u Teatru 78. No, ovoga puta, na opštu radost svih, predstava ima humanitarni karakter. Naime, novac od ulaznica (čija je cena 250 dinara), namenjen je za pomoć deci iz Svratišta. Stoga vas pozivamo da budete deo ove lepe priče. 🙂

O predstavi

U ludoj noći, koja označava besmisao, susreću se karikature današnjeg društva: neuspeli pisac bez ideje, koji svoj talenat traći na šablonske magazinske članke, oportunistički nastrojen lajfkouč, lenja i manipulativna osoba kojoj drugi završavaju posao i jedna površna blogerka. Svi se oni priključuju nadrealnoj igri kojom, u maniru Bulgakovljevog Volanda, rukovode misteriozni čuvari tradicije.
Ovo je priča o izvitoperenom modernom svetu.
Ovo je priča o svetu u kojem je svaki smisao istrošen. Ili ipak nije?
U svakom slučaju, ovo je priča o svetu u kojem definitivno treba oporaviti čakre.

Uloge:
Sima – Milorad Živković
Mimi – Ivana Živković
Perica – Dragan Kadović
Stevica – Dušan Spremo
Simkica – Dijana Malešević
Mirka – Biljana Bandić
Tekst i režija – Jelena Rakidžija
Inspicijenti – Milica Rakidžija, Milica Todorović
Likovni saradnik – Aleksa Živanović

——-

Predstava je premijerno izvedena u Bitef teatru 21. maja 2019, i bila je u finalu na DOPS festivalu, međunarodnom pozorišnom festivalu u Jagodini, gde je osvojila nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu.

Related posts

Leave a Comment