18. februar u SKC-u

SKC utorak, 18. februar

20.00 mala sala
ciklus: Profili autora
tema: Mića Popović u tekstu, slici i filmu
projekcije inserata filmova i razgovor

„Geopoetika“ je punih 70 godina posle njegovog nastanka u ediciji „Retro premijere” prvi put objavila ratni dnevnik Miodraga – Miće Popovića, pisan u zatvoru, i to zajedno sa njegovom pričom „Sveti Antun“. Jovan Popović, autorov sin, ovako je započeo svoj predgovor ovom delu:
„Čovek se nalazi u zatvoru i seća se upravo završenog rata. U pauzama saslušanja i zatvorskih poslova, on vodi dnevnik. Bio je vojnik i učestvovao je u borbama. Da li se borio na gubitničkoj strani? Ne, on je ratovao na strani pobednika. Koji je njegov prestup? Na ovo pitanje zatvorenik ne može tačno da odgovori. Kao ni na ono da li mu sleduje kazna ili će možda biti pomilovan…“ Ova knjiga, obogaćena i crtežima Miodraga – Miće Popovića, nastalim u isto vreme kada i rukopis, biće povod za razgovor o celokupnom njegovom stvaralaštvu koje je rezultiralo i filmskim remek-delima kao što su „Čovek iz hrastove šume“, „Roj“ i „Delije“, iz kojih će biti prikazani inserti, uz komentare stručnjaka za delo Miće Popovića.

UTORAK, 18. FEBRUAR U 20.00 VELIKA SALA
FMU I SKC PREDSTAVLjAJU
KONCERT STUDENATA KOMPOZICIJE FAKULTETA MUZIČKE UMETNOSTI
Marko Vesić: Svita za klavir, Manifest umetnika
Olga Janković: Le couple, Ptice, Šuma
David Atanacković: Oktagonal
Milana Milošević: Maštarije, Ka oblacima
Anđela Milić: Misli
izvode: Danica Marinković, klavir; Dušan Panajotović,violina; Igor Dražević,klavir;Ivan Jarić, violončelo; Jovana Anić, sopran; Ivana Dimitrijević, glas; Katarina Necić, glas; Aleksandra Redžić,vibrafon; Anja Gavrilović, viola; LjubomirTrujanović, violina; SanjaMarić, flauta; Vukašin Gogoš, klarinet

Izvor: SKC

Related posts

Leave a Comment