SKC Kragujevac raspisao konkurs za VI „Zlatnu kulisu“

Studentski kulturni centar Kragujevac će i ove godine biti nosilac Festivala amaterskih pozorišta Zlatna kulisa, šestog po redu. Festival će se održati u periodu od 12. do 15. marta. I ovoga puta, cilj festivala je predstavljanje nekih od najboljih savremenih amaterskih i akademskih teatarskih ostvarenja regiona. Iako relativno mlad festival, Kulisa je za kratko vreme privukla pažnju velikog broja amaterskih i akademskih pozorišta čitavog regiona i uspešno se pozicionirala na mapi regionalnih festivala koji promovišu i afirmišu amatersko bavljenje pozorišnom umetnošću.

Ciljevi festivala su:
– podsticanje masovnosti i kvaliteta pozorišne produkcije na polju amaterizma.
– kreiranje okvira za okupljanje pozorišnih entuzijasta i razmenu iskustava, kreativnih impulsa, ideja i planova o putevima razvoja pozorišnog amaterizma;
– uticaj na repertoarsku politiku pozorišnih ansambala, koja će najbolje odražavati kulturne tekovine regiona i pratiti dostignuća domaće i svetske dramske književnosti i pozorišnog života;
Odluku o ovogodišnjem repertoaru festivala donosiće, zajedno sa Umetničkim savetom, selektor festivala Dragan Jakovljević, reditelj Knjaževsko-srpskog teatra. A odluku o najboljima, kao i prethodnih godina, donosiće dva žirija:
– Stručni žiri, u sastavu tri člana: Bojan Dimitrijević, pozorišni i filmski glumac, Marko Marković, glumac Narodnog pozorišta Sombor, i Stefan Pavlović, umetnički rukovodilac Krik teatra.
– Žiri učesnika, koji čini po jedan od predstavnika svakog ansambla.
Na festivalu može da učestvuje najviše 8 predstava koje će se takmičiti za nagrade.To znači da će ti članovi imati obavezu da prate sve predstave, a troškove njihovog smeštaja i ishrane snosiće organizator.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na festivalu, neophodno je da, najkasnije do 14. februara, dostavite popunjenu prijavu, 4 fotografije, kao i link za snimak predstave, na osnovu čega će selektor i Savet festivala odlučiti o Vašem učešću i o svojoj odluci Vas obavestiti najkasnije do 21. februara. Takođe, veoma je važno da glumačka postava predstave prikazane na snimku bude planirana i za samo potencijalno izvođenje na festivalu, uz maksimalni izuzetak do dve alternacije.

Troškove puta snosi učesnik festivala, a troškove ishrane i sve ostale troškove snosi organizator, SKC Kragujevac.

Prijavu i link možete poslati na mejl adrese:jelena@skckg.com goca@skckg.com
Kontakt telefoni: 034/336-122 i 034/335-050 Jelena Krstić, urednik amaterskih delatnosti SKC-a; Gordana Komarica, organizator programa SKC-a.

Izvor: SKC Kragujevac

Related posts

Leave a Comment