Grupa „Prljavi Romeo“ objavila novi singl „Bodri me“

Apatinska grupa „Prljavi Romeo“ objavila je novi singl „Bodri me“ s kojim najavljuje rad na trećem albumu, a mi vam uz to prenosimo i kratku priču o ovom bendu. 🙂

Biografija:
Grupa Prljavi Romeo (prvo se zvala Change) svoj autorski rad započinje 2008. Nastala je kao frakcija apatinskog benda Antologija. Poslije prekida rada sa grupom Antologija, Stevo Rađenović i Srđan Rađenović formiraju bend Change. Taj bend je djelovalo u postavi – Milica Đapić, Boris Gnjatović, Boško Oluić, Srđan Rađenović i Stevo Rađenović. Te, 2008. godine, urađen je album sa osam demo pjesama, od kojih je sedam bilo na srpskom i jedna na engleskom jeziku. Zahvaljujući tom izdanju, nastupili su na Gitarijadi Zaječar 2008 i dospjeli u finale. Poslije te gitarijade, grupa Change u Kulturnom centru Apatin snima video spot za pjesmu, “Igra“. Snimaju se i dvije pjesme u studiju Pozitive, u Novom Sadu i one se pojavljuju na kompilaciji, “Demonstracija mladosti” (2008).

Krajem 2010. godine, grupa Change prolazi kroz tešku fazu u radu i prekida saradnju sa pevačicom Milicom Đapić i ritam gitaristom Borisom Gnjatovićem. Poslije njih, u grupu dolazi Goran Goretić (kao klavijaturista), a gitarista Stevo Rađenović preuzima poziciju vokala. Tokom 2011. godine, grupa Change snima još dva video spota – za pjesme – “Moj džep je dobio rak” i “Disko mama“. Nakon toga, početkom 2012. godine, klavijaturista, Goran Goretić, odustaje od saradnje. Grupa donosi odluku izdati Self-released izdanje svih svojih do tada urađenih pjesama. Taj CD je nazvan, “Special” i njime je obilježen autorski rad svih članova grupe koji su u njoj djelovali u periodu od 2008. do 2011. godine.

Godine 2012., počeli su dogovori o pripremi debut albuma i odlučeno je da pjesme budu na srpskom jeziku i drugačijeg žanra. Ujedno, grupa mijenja ime u Prljavi Romeo. Krajem 2012. godine, pod novim nazivom, grupa snima audio single, a zatim i video spot za pjesmu “Amajlija“. Kao prateći vokal pridružuje im se Danijela Vuk. Tom pjesmom je i najavljen album prvenac.

Početkom 2013. godine, grupi Prljavi Romeo, priključuje se Dušan Kljaić (gitarista) i izdaje se novi single, “Sećanja“. Da bi zaokružili najavu albuma, septembra 2013. godine, grupa objavljuje još jedan single, “Ledena“. Snimljen je i video spot za pjesmu “Istina“, publikovan decembra 2013. godine. Te, 2013. godine, izlazi novi album, “Sećanja“, sa etiketom beogradske kuće ONE Records.

Početkom 2014. godine, gitarista, Dušan Kljaić, nastavlja svojim putem, pa grupa Prljavi Romeo nastavlja rad kao trojka. Godine 2015., započinje se rad na narednom albumu. Snima se nova verzija pjesme “Moj džep je dobio rak“, a zatim se snima i pjesma “Igra“, objavljena septembra 2015. godine.

Marta 2016. godine, snimljena je nova pesma, “Svojim putem vođen“, a uslijedio je i njen video spot. Uz nove pjesme – “Čekali na nas“, “Dom u srcu“… – bila je to najava novog albuma. Septembra 2017. godine, grupa se pojačava novim članom. Na mjesto vokala, pored Steve Rađenovića, dolazi i Ilija Zobenica. Grupa Prljavi Romeo tada, sa Ilijom, snima nekoliko obrada (covera), a zatim još dvije nove autorske pjesme planirane za novi album grupe Prljavi Romeo. Taj novi album nazvan, “Svojim putem vođen“, izdat je oktobra 2018. godine, sada se to već sa sigurnošću može reći, za renomiranu izdavačku kuću iz Zemuna, RnR Records. U oktobru 2019. tadšnji vokal Ilija koji je uz Stevu na albumu „Svojim putem vođen“ otpevao dve pesme, odustaje od dalje saradnje i bend dalje nastavlja kao i pre, kao trojka. Sredinom januara bend objavljuje novi singl „Bodri me“ za izdavačku kuću RnR records sa kojim najavljuje rad na trećem studijskom albumu
Članovi benda su:
Stevo Rađenović (vokal i gitara)
Srđan Rađenović (bubnjevi)
Boško Oluić (prateći vokal i bas gitara)

Diskografija – Kompilacija Mladosti (Self-released, 2008) ; Singl „Moj Džep je dobio rak“ (Nocturne Magazin, 2011) ; Specijal 08091011 (Self-released, 2012) ; Sećanja (ONE Records, 2013) ; Svojim putem vođen (RnR Records, 2018)

Related posts

Leave a Comment