Uskoro počinje 6. „MENT“

MENT showcase festival i muzička konferencija najavljuje svoje 6. izdanje za početak februara! Od 5. do 7. feburara na 14 lokacija u Ljubljani nastupiće više od 80 izvođača iz više od 20 evropskih zemalja.

Kao uvod u 6. MENT 30. januara u prostoru galerije Dobra Vaga u Ljubljani biće otvorena izložba plakata muzičara koji će nastupiti na ovogodišnjem izdanju festivala u viđenju 77 umetnika. AppointMENT 4.0 vraća klasični veliki format štampanja plakata i visokokvalitetni digitalnu štampu. Svojim jedinstvenim vizuelnim jezicima, slovenački i strani umetnici stvorili su kolekciju muzičkih umetničkih dela tako raznoliku kao što je i muzika umetnika koji nastupaju na MENT 2020.

Od muzičara koji če nastupiti od 5. Do 7. Februara u Ljubljani izdvajamo headlinera uvodne večeri Kamaal Williams koga nazivaju i zlatnim dečkom londonske jazz scene, Dekmantel Soundsystem iz Holandije organizatore istoimenog festivala, Skinny Pelembe novu mladu zvezdu iz Velike Britanije, Dakh Daughters ukrajinski muzički pozorišni projekat o kome je nedavno pisao i New York Times, Molchat Doma iz Belorusije sa više od 3 milina pregleda na Youtubu, a koje ćemo 12. februara imati prilike da vidimo i u Beogradu.

Srpsku scenu ove godine predstaviće čak 5 izvođača: legenda beogradske underground disko scene DJ Brka, pop bend Buč Kesidi koji je upravo objavio novi album i rasprodaje sve koncerte po Srbiji, mladi sve aktuelniji pung-garage bend Šajzerbiterlemon koji je nedavno nastupio i na Hali Gali eventu, majstori jazz fuzije Naked i mladi hip-hop kolektiv Zicer inc.

Naravno tu su i drugi izvođači iz regiona: slovenački pop noise bend 7AM, Malidah, Pantaloons za koji kažu da su mešavina trubača iz Guče i savremene londonske jazz scene, indie rock bend Čao Portorož, makedonski mladi funk bend Funk Shui, hrvatsku Kliniku Denisa Kataneca koja je nedavno nastupala i u Srbiji, bend Nemanja koje očekujemo u februaru u Beogradu i bivšu članicu hrvatskog benda Vlasta Popić koja sada nastupa pod imenom ŠećeЯ, dobro poznatog Damira Avdića i mnogi drugi.

Sve trenutno potvrđene izvođače na MENT 2020 možete naći na linku https://www.ment.si/lineup/

Što se konferencijskog programa tiče i kod njega će biti u fokusu jedna od najpopularnijih reči današnjice „održivost“. Pa će se tako predstaviti jedan od najvećih slovenačkih muzičkih festivala Metal Days koji će prezentovati svoj petogodišnji plan da postanu najodrživiji muzički festival u Evropi. S druge strane Sally-Anne Gross sa Univerziteta u Westminsteru i dugogodišnja menadžerka pričaće o različitim pristupima razvoju održive muzičke karijere i pronalasku balansa između bavljenja muzikom i privatnog života.

I u konferencijskom programu skrećemo vam pažnju na teme koje su i nama na ovom području najinteresantnije, a u kojima učestvuju i muzičari i muzički profesionalci iz Srbije. Tako će prvi put van okvira Srbije biti predstavljen novi projekat kolektiva Kišobran, Noćne more i benda Vizelj Hali Gali, koji se sa velikim uspehom već dva puta održao u beogradskom klubu Drugstor. Biće priče o uspešnoj realizaciji ovog događaja i okupljanju muzičke scene Srbije ali i o tek objavljenoj kompilaciji na kojoj se nalazi 9 novih pesama, rađenih specijalno za ovu komiplaciju 9 mladih srpskih bendova. Takođe na istom panelu će biti predstavljen i maldi hip hop kolektiv iz Srbije Zicer inc. Od tema koje posebno interesuje region pričaće se o Ex-Yu muzičkom tržištu i to sa stanovišta live nastupa i turneja po regionu, izdavačkih kuća s posebnim osvrtom na tek osnovanu Regionalnu Asocijaciju Nezavisnih Izdavača Balkana – RUNDA.

Među brojnim važnim licima, lista učesnika takođe uključuje i veliki broj predstavnika nekih od najpoznatijih europskih festivala poput: Le Guess Who? (NHolandija), Colours of Ostrava (Češka), Pohoda Festival (Slovačka), INmusic Festival (Hrvatska), Pop Kultur (Nemačka), Sziget Festival (Mađarska), Bol Festival (Rusija), Monkey Week (Estonija), Moscow Music Week (Rusija), MetalDays (SIovenija) i mnogih drugih
Konferencija će takođe ugostiti i predstavnike brojnih uglednih booking agencija poput: Paradigm Agency, ATC Live, Earth Agency, BLiP Agency, Powerline Agency, Kokako Music i mnogih drugih.

Line up konferencije možete naći na linku: https://www.ment.si/conference-speakers/

_#ULAZNICE

Nudimo festivalske karte u pretprodaji, PRO PASS (FESTIVAL+KONFERENCIJA) i ovogodišnji novitet, PRO PASS S HOTELOM (B&B Hotel Ljubljana Park). Ako na MENT 2020 dolazite vvozom ili autobusom*, pošaljite svoju kartu s vidljivim datumima na assist@ment.si prije 31. januara 2020 i dobit će te CHOO CHOO PRO PASS (25% popusta na vaš PRO PASS). Za više informacija posjetite našu internetsku stranicu.
Više o bendovima: https://www.ment.si/lineup/
Više o konferenciji: https://www.ment.si/conference/
Ulaznice: www.ment.si/tickets
Internet stranica: www.ment.si
Facebook event: https://www.facebook.com/events/464482000755911/

M E N T Ljubljana. Producent: Kino Šiška. Konferenciju koproducira: Sigic.
Festival podržavaju Grad Ljubljana i Ministarstvo kulture Republike Slovenije.

Related posts

Leave a Comment