Besplatan program za srednjoškolce tokom zimskog raspusta u MAU

„Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova”

Muzej afričke umetnosti, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu, tokom zimskog raspusta organizuje besplatan program za srednjoškolce pod nazivom „Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova”.

Zainteresovani učenici se mogu opredeliti da pohađaju kurs u jednom od dva termina:

  • grupa 1 – od 2. do 6. januara,
  • grupa 2 – od 3. do 7. februara.

Broj učesnika je ograničen na 20 po grupi i zato – prijavite se na vreme! 🙂

U okviru svakog od dva petodnevna mini-kursa „Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova” učesnici će se na uvodnom predavanju kustosa upoznati sa temama koje će potom obrađivati na radionicama. Programom su predviđene dve teme i dve likovne tehnike uz pomoć kojih će kreirati samostalne likovne radove. Nakon završetka programa, u prostorijama Muzeja afričke umetnosti biće priređena izložba, a najuspešniji radovi nagrađeni.

Radionice će se održavati u dve grupe tokom zimskog raspusta, u januaru i februaru. Svaka grupa će u kontinuitetu od pet dana u četvoročasovnim terminima (10-14 č), uz uvodno predavanje i kroz praktičan rad ovladati tehnikama (vajanja/keramike i izrade aplikacija od tekstila). Završni deo programa održaće se 8. februara kada će polaznici, uz pomoć kustosa, kreirati izložbu svojih radova. Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove održaće se 9. februara u 14 časova.

Raspored radionica:

  • 2-6. januar, 10-14 č – izrada posuda od gline,
  • 3-7. februar, 10-14 č – izrada aplikacija od tekstila – šivenje

Radionice vode Milica Josimov, vajar/konzervator, Marija Miloš, viši kustos, i Milica Naumov, kustos.

Prijavljivanje je obavezno, slanjem prijave na: kontakt@mau.rs sa sledećim podacima: ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon i izabrani termin kursa (od 2. do 6. januara ili od 3. do 7. februara).

Kliknite da preuzmete raspored termina u okviru programa „Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova“ (.pdf).

Saznajte više o besplatnim programima MAU „Kreativne radionice i izložba radova za srednjoškolce“ koji se održavaju tokom školskih raspusta.

Izvor: Muzej afričke umetnosti

Related posts

Leave a Comment