Aktivnosti Alice in WonderBand-a u januaru 2020.

MUZIKA

Posle Nemačke, Turske i Crne Gore, Alice in WondeBand održaće koncert u Novom Sadu u okviru programa Dočeka u Pozorištu mladih, 13. januara sa početkom u 19 h. Koncert “Rika Taka, novi balkanski ritam” predstavlja tradicionalnu muziku iz Srbije i zemalja Balkana u novim aranžmanima izvedenu kroz spoj telesnih perkusija i pevanja: kulturna baštinu ovog podneblja na neposredan, uzbudljiv i nesvakidašnji način.

U januaru ćete imati prilike da čujete prošlogodišnju premijeru Radionice zvuka „U šumu“ na programu Radio Beograda, čiji su autori rediteljka Marija Krstić i Alice in WonderBand.

TEATAR

Komični mjuzikl „Kiss“ u januaru možete pogledati u Novom Sadu i Beogradu. U Srpskom narodnom pozorištu predstava gostuje 24. januara u 20.30 h, a u Bitef teatru u Beogradu 25. januara u 20 h, u okviru meseca nezavisne scene. 

Jedna od retkih predstava koja je namenjena svima i zanimljiva za sve! Kiss je priča o igri, flertu, začikavanju, nadmetanju i, povrh svega, ljubavi između muškarca i žene. Komične scene isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pesama, tradicionalnih balkanskih pesama kao i autorskih numera samih izvođača izvedene su najjednostavnijim sredstvima – samo sopstvenim telom i glasom. Zanosno slavlje tonova, ritma, plesa, glume, akrobatike – u savršenoj harmoniji.

Predstavu je do sada videlo preko 15 000 gledalaca u zemlji i inostranstvu (Nemačka, Austrija, Francuska, Italija, Turska, Crna Gora, BiH, Hrvatska), a na prestižnim pozorišnim festivalima odnela je nekoliko značajnih nagrada.

Nova dečija predstava „Nepoznata simfonija Cvrčka i Mrava“ će u februaru 2020. godine imati svoju premijeru u Gradskom pozorištu Bečej. Režiju potpisuje Sonja Petrović, dramaturgiju dr Fatma Kećeli, a izvođači i autori muzike su Ana Vrbaški i Marko Dinjaški (Alice in WonderBand).

RADIONICE

Prva radionica telesne muzike za decu „Detlići“ će biti održana u okviru Raspustilišta Novosadskog dečijeg kulturnog centra 10. januara od 10 h. Od 21. januara se radionice školice ritma će se održavati svakog utorka i petka od 18.30 h na istom mestu, u Radničkoj 20 u Novom Sadu.

Očekujte nove radionice za mlade i odrasle u Novom Sadu, Beogradu i Subotici! Pratite objave na sajtu i FB stranici.

Izvor: Alice in WonderBand

Foto: Martina Šalov

Related posts

Leave a Comment