Premijera predstave „RAWE PLAY – igra sa 6 života“ u Bitefu

NEZAVISNA SCENA U BITEF TEATRU

Beogradska premijera predstave

RAWE PLAY – igra sa  6 života

BITEF Teatar

27. 12. u 20h

Raw Play – igra sa šest života  je interaktivna pozorišna predstava o problemima mladih ljudi.

Rečenica koja vam na prvi pogled  zvuči kao najava za edukativni komad – zapravo krije surovu pozorišnu igru u kojoj publika putem mobilne aplikacije upravlja životima (tj. životnim ishodima) likova na sceni zaglavljenim u limbu između volje sudbine i volje publike.

Predstava je nastala iz dugotrajnog istraživanja po iskustvima i arhivama zatvorenih institucija koje su otvorile svoja vrata i pustile neispričane priče u svet. U njima žive ljudi koje ne vidimo i zapravo ne možemo da vidimo, bivajući zaslepljeni neosetljivošću svoje svakodnevice koja je uvek sama sebi dovoljna i sama sebi cilj. 

Poigravajući se životima šest ljudi, u ovoj, u suštinskom smislu – društvenoj igri, publika se do kolena uvlači u blato u kome ti likovi žive i, rukovodeći se svojim dobrim namerama – direktno ilustruje onu staru izreku o tome gde takve namere vode. 

Istraživački proces je kroz tekst i koncept Bogdana Španjevića, svedenu i preciznu režiju Aleksandre Jelić i brutalnu igru šest glumaca dobio silovitu pozorišnu formu – u kojoj beg u ravnodušnost jednostavno nije moguć.  Ogoljeno, snažno i suptilno. Sirovo.

Igraju: Bojana Kovačević Gajin, Tanasije Ćakić, Jovan Mijović, Hana Japundžić, Vedran Borovčanin i Tamara Milojević. Muziku je radio Vladimir Pejković, a scenografiju i kostim Boris Čakširan.

Predstava je produkcija ApsArt Centra za pozorišna istraživanja uz podršku organizacije Juventas iz Podgorice i programa Mladi u riziku od socijalne isključenosti finansiranog od strane Evropske unije.

Rezervacija karata: od 10 – 14h i od 18 – 20h na tel: 069.899.24.00 ili

mejlom na blagajna@bitef.rs

Predstava nije za mlađe ispod 16 godina.

Izvor: Bitef teatar

Foto: Nebojša Petrović

Related posts

Leave a Comment