Predstavljanje kataloga „Nezaštićeni svedok br.1: Afrodizijak“ u MAU

U ponedeljak, 16. decembra, od 18 časova na stalnoj postavci MAU predstavljamo katalog i pozivamo vas na otvorenu debatu na temu Afrodizijaka. U poslednjim danima gostovanja Nezaštićenog svedoka br.1, Afrodizijak će biti napadnut. Kao što se on usudio da učtivo, u rukavicama spopadne muzejski predmet, fenomen muzeja i procese muzealizacije, naš gost, prof. dr Dragan Bulatović će tokom predstavljanja kataloga kritikovati ovu umetničku intervenciju. Branićemo se teorijama muzejskih zavera, muzejskim svedocima sa i bez zaštite, aktivacijom svih čula i perifernog vida, muzejima koje treba cimnuti, istorijama, kritikama i interpretacijama ovog i sličnih projekata.

U događaju učestvuju: Jelena Spaić (Grafički odsek, FLU), prof. dr Milan Popadić (CMiH, Filozofski fakultet) i Ana Knežević (MAU). Specijalni gost razgovora: prof. dr Dragan Bulatović, istoričar umetnosti, profesor u penziji na Seminaru za muzeologiju i heritologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

„Nezaštićeni svedok br.1: Afrodizijak“ predstavlja radove osam umetnika – Saše Tkačenka, Ivane Ivković, Siniše Ilić, Irene Kelečević, Milice Josimov, Milice Rakić, Ane Adamović i Ane Vujović – koji su interpolirani u stalnu postavku MAU od 17.10. do 22.12.2019. godine.

Izvor: Muzej afričke umetnosti

Ulaz slobodan.

Related posts

Leave a Comment