Otvara se XIV Likovni salon 30×30 u KC Zrenjanina

U petak, 13. decembra u Kulturnom centru Zrenjanina otvara se XIV Likovni salon 30X30. U okviru likovnog salona predstaviće se radovi najuspešnijih učesnika ovogodišnjeg Likovnog konkursa 30X30 koji  je u septembru, ove godine, raspisao Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem. U okviru ceremonije svečanog otvaranja proglasiće se i najuspešniji učesnici konkursa – dobitnici nagrada. Program počinje u 19 časova u izložbenom salonu KCZR. Likovni salon biće otvoren do kraja decembra 2019.

Na Likovni konkurs 30×30, 2109. godine prijavilo se 202 autora iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, BiH, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Italije.
Žiri u sastavu: Ana Stanar, istoričar umetnosti; mr Vukašin Milović, vajar i mr Milutin Mićić, akademski slikar i autor projekta odabrao je 28. 11. 2019. godine, radove 159 autora i dodelio tri nagrade koje će biti saopštene na otvaranju izložbe

I ove godine je stigao veliki broj radova. Zbog prostornih i drugih okolnosti morali smo da odaberemo određeni broj radova. Žao nam je što nismo mogli da uvrstimo i one koji su po kvalitetu mogli da budu sastavni deo ovog projekta.

Milutin Mićić, autor projekta

Izvor: KC Zrenjanina

Related posts

Leave a Comment