KC „Rex“ ponovo predstavlja koncertni koncept „Bez buke!“

U petak, 25. oktobra sa početkom u 19:30h, Kulturni centar Rex ponovo predstavlja koncertni koncept: Bez buke!

Prvi koncert prepa(r)kiranja i testiranja formata nove lokacije i novog kontenta a starog koncepta Bez buke pripašće Olivera Popović koja u tandemu sa Milicom Uzelac – pa sad par teških reči – redefiniše i redeterminiše egzistenciju i funkciju ove bivše čekaonice centra za socijalni rad.

Olivera Popović u svojoj muzici spaja hipnotišuće gitarske efekte i sanjive tonove sintisajzera isprepletane nežnim, ali snažnim vokalom. Posle tri godine samostalnog rada, Olivera Popović (gitara, vokal, sintisajzer) sada je dvojac koji pored nje čini i izvrsna gitaristkinja, Milica Uzelac. Poslednjih godinu dana njihova zajednička izvedba, nadasve iskrena i magnetična, osvojila je i uši i srca brojnih slušalaca. Olivera Popović trenutno snima svoj album prvenac na kojem radi zajedno sa Petrom i Vukom Stevanovićem (Ljubičice) u studiju Krokodil u Pančevu.

Muzika:
https://www.youtube.com/watch?v=js1taZ1VVLI

LINKOVI:
https://oliverapopovic.bandcamp.com/releases
https://www.instagram.com/oliveera_popovic/?hl=sr
https://www.youtube.com/channel/UCM8rMLOar90HiNsugBQQtAw

Bez buke radi na struju ali na način koji forsira drugu vrstu elektriciteta od onog sa mreže. Slobodni tonovi, intrigantne vibracije i jake melodije, muzike glasne i tihe, koje se percipiraju po sopstvenom raspoloženju. Uz Bez buke može i da se razgovara i uživa uživo ali isto tako, ili možda još bolje, da se ćuti, razmišlja i uživo uživa.

Ako vam je prva asocijacija soba i kućni ambijent, ok, da, ali ipak ne. Možda bolje da na ovo gledate kao na studio sa nekud odnetim vratima, uđete, izađete, dah svežeg vračarskog vazduha. I podržite izvođače koji će pokazati zašto su baš oni odabrani.

Ulaz je besplatan

Izvor: KC „Rex“

Related posts

Leave a Comment